Wij zijn gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa en heten u welkom bij onze vereniging!

Nog even een extra foto van een prijswinnaar van de kleurwedstrijd omdat zij niet aanwezig kon zijn bij de prijsuitreiking. Eliza Agema kreeg tijdens de les bij meester Julian haar prijs alsnog uitgereikt. Samen met haar vriendinnetjes ging zij op de foto.

Tijdens de receptie werd de uitslag van de kleurwedstrijd bekend gemaakt zodat jong en oud in de Pelikaan vertegenwoordigd waren.
Er waren prachtige kunstwerken ingeleverd maar uiteindelijk was er een prijs voor Joyah Kuway, Keet van Til en Loïza Michelle van Straalen (categorie 4 t/m 6 jaar), Donna Vlottes, Jayanti Ypenburg, Laurens Vrooland (categorie 7 t/m 9 jaar) en Elisa Agema, Jesse Kieft en Emmelie Sander (10 t/m 12 jaar).

Zondag 18 december was er in de Pelikaan in Krommenie een receptie georganiseerd voor de leden en ieder die in het verleden bij de vereniging betrokken is geweest als afsluiting van ons jubileumjaar ter ere van het 150-jarig bestaan.
Het was een middag van ophalen van herinneringen en terugkijken op het afgelopen jaar waarin het bestuur en de jubileumcommissie allerlei activiteiten georganiseerd hadden.
Er was een tentoonstelling met groepsfoto’s van alle 60 lesuren die gegeven worden en een overzicht van alle nieuwsberichten van de afgelopen jaren.
We hebben Werner van Eck in het zonnetje gezet vanwege zijn lange 'loopbaan' bij LH (hij is inmiddels bijna 90 jaar en al 85 jaar lid).

Zondag 18 december was er in de ochtend het meetmoment voor de onderbouw selectiemeisjes. Dit vervangt in de nieuwe structuur de rayonwedstrijden voor onze pupillen. Achteraf was iedereen het erover eens dat het in ieder geval net zo leuk en misschien nog wel leuker was voor de meisjes en de bezoekers.
Samen met Swift hadden we dit georganiseerd en het was een prima samenwerking! Voor alle meisjes was er na afloop een welverdiende medaille

Nog één keer laten we zien hoe de verschillende groepen hun Pietengym hebben ingevuld. Hierbij de groep van het meisjesturnen van juf Erna op donderdag. Een zaal vol met vrolijke gezichtjes, natuurlijk een bak vol pepernoten en tot slot een welverdiend Pietendiploma.


En ook juf Erna had ervoor gezorgd dat de peuters van de vrijdagochtend bezocht werden door de Pieten. Het werd een gezellige boel met natuurlijk kadootjes voor iedereen!

https://www.dropbox.com/sh/97vplq95e5gqsev/AAD1oRpVzI7ME4NqCmPOzRkOa?dl=0

 Misschien past het niet helemaal in een selectietraining maar gezellig was het zeker! Hier de Pietengym van de selectiemeisjes bij juf Sarah.

En hier een selectie van de groepen van de woensdagochtend die natuurlijk ook een bezoek van de Pieten kregen met een zak vol lekkers en kadootjes!

https://www.dropbox.com/sh/zd0qdh8qck84cup/AAD4t_kJpoAd_Utb-ARRubJaa?dl=0

Juf Chantal gaat afscheid van de ouder- en kindgym nemen omdat ze een andere baan heeft gekregen, dat vinden we heel erg jammer! Maar voordat ze ging heeft ze er voor gezorgd dat de Pieten nog wel kadootjes kwamen brengen in haar lessen. Het werd een groot feest met heel veel blije gezichtjes! Dit zijn enkele foto's uit de groepen van maandagochtend. Hieronder vindt u de link naar alle foto's.
https://www.dropbox.com/sh/ez3qfvgqcrfu34j/AAAfUWs8x-i0ghzx0_qXBSDda?dl=0

Een dag later, afgelopen zondag, heeft ook de damesselectie zich van hun beste kant laten zien!
Tess Wouda werd 1e, Karlijn Tabak kreeg zilver, Isa Conijn stond ook boven op het podium voor goud en Envy van de Kar kreeg het brons omgehangen. Daarnaast zal er nog een medaille uitgereikt worden aan één van de dames tijdens de komende training. Wegens een foute jury berekening heeft zij die helaas nog niet kunnen ontvangen.

02120b0b-1730-4f36-95ff-11a5bed74a0c
02120b0b-1730-4f36-95ff-11a5bed74a0c
d98aced9-d337-4716-b69e-89223ec1751a
d98aced9-d337-4716-b69e-89223ec1751a
8221e1a7-ca55-4711-84cf-ede4a15e1e0e
8221e1a7-ca55-4711-84cf-ede4a15e1e0e

De meisjes van de middenbouwgroep hebben hun eerste competitiewedstrijd gehad in Wormer op 26/11/2022. Daar was juf Sarah goed op voorbereid want Evi Lastdrager, Lily Jean van Taanom en Nienke Fritz waren met hun team eerste geworden en Lily was ook individueel derde. Ook Elinn Heuving was individueel tweede. Gefeliciteerd allemaal!

Apetrots zijn we op onze (jeugd)leden, die hun best gedaan hebben voor onze vereniging om loten van de Grote Clubactie te verkopen! We ontvangen namens de Grote Clubactie straks ruim 6000 euro, geweldig!
Meer dan 30 leden hebben twintig of meer loten verkocht. Er zijn zelfs 10 leden die veertig of meer loten verkochten hebben! Hun namen zijn doorgegeven aan de organisatie zodat ze nog kans maken op een extra prijs!
Deze kanjers zullen we binnenkort bedanken met een presentje namens de vereniging.

Kom maar binnen Sinterklaasje.... zongen onze kleuters vanochtend. En natuurlijk kwam hij even langs met zijn Pieten om bij de kleuters een kadootje te brengen én te kijken of er al goede Pietjes rondlopen die hij in de toekomst kan gebruiken. Er werd heerlijk gespeeld en Sinterklaas heeft zijn ogen uit gekeken. Samen met zijn Pieten zag hij hoe goed de kleuters hun best gedaan hebben!

 • P1000484
 • P1000486
 • P1000487
 • P1000485
 • P1000488
 • P1000489
 • P1000490
 • P1000491
 • P1000492
 • P1000500
 • P1000497_1
 • P1000495
 • P1000494
 • P1000493
 • P1000501

Dat Sint met zijn Pieten in het land is, zal niemand zijn ontgaan. Bij juf Chantal zijn de peuters al aan het werk geweest om te oefenen als hulppiet. Hierbij een inkijkje in deze gezellige les.

Vandaag is het weer Sint Maarten en juf Erna was dit niet vergeten! Iedereen kwam de gymzaal in met een schitterende eigengemaakte lampion en in het donker was er een parcours over het toestellen heen. Spannend en leuk. Met natuurlijk een snoepje na afloop.

Zondag 30 oktober was er een talentendag georganiseerd voor al onze recreatiemeisjes tot 9 jaar. De selectieleiding had er een gezellige ochtend van gemaakt waarbij gelet werd op houding, durf, balans, kracht en natuurlijk of de meisjes er plezier in hebben! Het was een drukte van jewelste met allemaal ingespannen gezichtjes van meisjes die hun uiterste best deden. En er zijn al een aantal meisjes benaderd die we mogelijk in de toekomst bij de wedstrijden op het podium zullen zien als medaillewinnaars voor onze vereniging!


We hebben een prachtige fotoserie gekregen van onze "huisfotografe" Cobi Neeft. 
Zij heeft de uitvoering de hele dag vastgelegd. Bij het doormailen van het clubblad zullen de linkjes naar alle foto's worden meegestuurd.

Dit weekend kregen we ook goed nieuws van de Rabo Club Supportactie. We hadden een aanvraag gedaan voor een bosanblok (hiermee kan de leiding de leden goed begeleiden).
U heeft royaal gestemd op ons, bedankt! We mogen een bedrag besteden van ruim 400 euro en daarmee kunnen we een bosanblok aanschaffen.

We zijn weer begonnen met de lessen! We krijgen ook positieve berichten van onze leden dat ze er zin in hebben om weer te kunnen sporten. De leden van de volleybalgroep heeft er een bijzondere start van gemaakt. In plaats van te eindigen met een gezellige activiteit, starten zij in het nieuwe seizoen met een barbecue. En het was gezellig!

Tot slot laten ook onze kleuters nog even zien hoe zij afscheid genomen hebben van  dit seizoen. Alle papa's of mama's mochten meedoen om te laten zien dat zij ook kunnen gymmen!https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Separatingline/images/thumbnail.svg
Dank je wel, juf Jade voor de gezellige les!

Hierbij wat vakantiegroeten van de rhönradgroep. Ook zij genieten van hun vakantie en hebben van de laatste les een buiten feestje gemaakt.

Nog even een een mooie terugblik met Chris Houtkooper van haar deelname aan de wereldkampioenschappen rhönrad in Denemarken eerder dit jaar. Chris vertelde: "Mijn eerste WK rhonrad ging voor mijn doen erg goed! Ik had mijn plekje in team NL niet zien aankomen en ben daardoor extra trots op hetgeen dat ik heb neergezet. De eerste twee dagen in Denemarken hebben wij met team NL gezamenlijk getraind in de sporthal. De derde dag was het mijn beurt. In de all around competitie ben ik 23e van de wereld geworden. Op het onderdeel sprong heb ik een 14e plek behaald met een 6,90. Vervolgens heb ik op het onderdeel rechtuit een 9,10 behaald en daarmee een 23e plek behaald. Ik genoot van mijn oefening en heb deze uit geturnd zonder grote fouten. Op het laatste onderdeel 'spiralen' heb een 21e plek behaald met een score van 7,10. Ik heb een nagenoeg foutloze oefening laten zien,   voor het eerst dat ik dit onderdeel zo goed heb kunnen uitvoeren. Een enorme mooie afsluiting van mijn WK dus!!!
Ik heb een hele hoop geleerd van de trainers van team NL. Mijn bijgeleerde kennis en opgedane ervaringen probeer ik zo goed mogelijk door te geven aan de rhonrad groepen bij LH. Wie weet krijg ik over twee jaar weer de kans om mijzelf te bewijzen voor een plek in team NL.

Hier zien we de meisjesselectie en de damesselectie. Zij hebben de traditie om het einde van het seizoen te vieren bij het Zwaansmeer. Helaas was de waterkwaliteit onvoldoende dus er mocht niet gezwommen worden maar dat was geen probleem want het water werd gebruikt voor waterspelletjes waardoor iedereen toch nog nat werd. De dames zijn nog even gaan uitwaaien aan het strand wat een prachtig plaatje opleverde.

We gaan weer afscheid nemen van elkaar op de lessen om te gaan genieten van een hopelijk heerlijke vakantie. Hier de volleyballers, die even niet zo actief meer waren 😉 en de dames van Erna die eerst een fietstocht gemaakt hebben maar dat afgesloten hebben met iets lekkers in Uitgeest!

Heeft iedereen de Kijk! Krommenie van juli al in de bus gekregen? Hij is ook gratis af te halen bij de bibliotheek en diverse winkels in Krommenie. Het is deze keer een prachtig eerbetoon geworden aan onze vereniging! Een mooi artikel over ons met foto's van onze jongste leden met ons oudste lid. Maar ook het rhönrad krijgt aandacht via het interview met Denise van Kuik. Gauw kijken!!!

Zo langzamerhand naderen we het einde van het seizoen en dat betekent weer gezelligheid in de zalen. Juf Erna bijt de spits af en heeft het meisjesturnen omgetoverd in een familiefeestje. Eigenlijk was ze heel tevreden over de kunsten van de ouders. De meisjes waren in ieder geval heel trots op papa en mama!
Juf Erna zei naderhand: “Juf Erna zei naderhand: "Vandaag ouder en kind turnen gehad. Wat geweldig. Vele ouders waren mee en deden vol enthousiasme mee.
Salto's, koprollen, zweefstanden. De ouders draaiden hun hand er niet voor om. Wat een geweldig leuke middag/avond. De meisjes hebben er wekenlang naar uit gekeken. Spannend hoor. Voor iedereen

 

We hebben nog meer foto's ontvangen va de winnende teams van de springwedstrijden. Geïnteresseerd? kijk via deze link: 
https://www.dropbox.com/sh/n1f9m3mcglhedqd/AAAXbVrpF9--oEaUHKDmisMLa?dl=0 

De selectiemeisjes van de onderbouw groep hebben afgelopen zondag hun laatste meetmoment van het seizoen mogen doen en wat was het weer een topdag! Nuria vertelde dat de meisjes met veel plezier op 6 onderdelen hun oefeningen laten zien. Zeker omdat het in een ingebouwde turnhal was, hebben ze ook al wat nieuwe oefeningen kunnen proberen.
Hoewel ze het toch wel een beetje spannend vonden om een salto te springen, hebben ze het toch gedaan en daarvoor mogen ze heel trots op zichzelf zijn. Maar ook op de trainsters Nuria en Isa mogen we trots zijn, dit was de eerste keer dat zij de groep zelfstandig hebben begeleid.
Iedereen ging naar huis met een welverdiende medaille en diploma.

Een bijzonder berichtje van juf José. Zij is 18 juni getrouwd met Sjoerd. Het was een prachtige dag!

Natuurlijk waren haar meisjes haar niet vergeten. Er was een groot Djenga spel gekocht waar iedereen iets moois op geschreven of getekend had. Het was een grote verrassing en juf José is er erg blij mee!

Springwedstrijden
Wat een leuke wedstrijd blijft de springwedstrijden altijd. Voor de jongste deelnemers is het leuk om te zien hoe de senioren presteren, vol bewondering werd naar de dames en heren gekeken. Terwijl de senioren de jongste LH-ers werden aangemoedigd door de senioren van LH.
We hebben gisteren weer goed van ons laten horen en zien want bijna alle groepen stonden op de banken als medaillewinnaar en tot onze verrassing werden we ook aan het einde uitgeroepen tot overall winnende vereniging! We gingen met 17 bekers terug naar Krommenie. Onze felicitaties aan alle teams!


Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van de wedstrijd van de freerunners gekregen. Zij hebben voor het eerst meegedaan aan de onderlinge wedstrijden en dat was een groot succes. Trainer Stefan was trots op zijn freerunners. Hierbij de link om de foto's te bekijken:  https://www.dropbox.com/sh/eheznpflwuu44i3/AABuitzUjGAwQP-TFE_cyKnwa?dl=0


We kunnen Tess Wouda feliciteren! Zij had veel concurrentie van de andere verenigingen uit heel Noord-Holland maar toch heeft ze bij de laatste districtswedstrijden een prachtige 3e plaats gehaald. 

Afgelopen zaterdag mochten alle leden van gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa zich van hun beste kant laten zien tijdens de onderlinge wedstrijden. Ook de selectieleden streden tegen

elkaar voor de podiumplekken. Een dag later mochten de selectiemeisjes en -dames nogmaals aantreden voor het Prijzenfestijn. Dit was een samensmelting van een competitiewedstrijd en de toestellenkampioenschappen. Dit seizoen waren er door corona toch nog aanpassingen in het normale competitie. Het rayon had daarom als afsluiter deze wedstrijd georganiseerd waar de leden niet alleen aan een meerkamp meededen maar ook voor de toestellen medailles konden winnen.
Of de leden nog beter voorbereid waren doordat ze zaterdag ook al een wedstrijd gedaan hadden of dat ze er gewoon heel veel zin in hadden is niet duidelijk maar zeker is wel dat er veel medailles behaald zijn. De sfeer was in ieder geval prima bij het team van LH.
Voor Jip Roth was er een eerste plek bij de meerkamp en een derde plek bij sprong. Jonna Neeft had zilver bij de meerkamp. Tess Pommerel werd eerste bij sprong op haar niveau en Charlotte van den Bos had daar de tweede plek. Voor Isaura Bunwaree was er een gedeelde derde plek op de balk.
Bij de damesselectie was er een gouden medaille voor Sophia van ‘t Veer en een bronzen medaille op de evenwichtsbalk. Lieke Krijnen stond op 2 toestellen helaas nét naast het podium met een heel klein punten verschil. Linsey Rijsenbrij ging met meer medailles naar huis. Zij werd eerste op sprong, tweede op vloer én balk. Daarnaast werd ze derde allround.
Nog een dame die meerdere keren op het podium stond was Nuria Lorenzo Vicente. Voor haar was er goud op de balk en op vloer, zij werd tweede op de brug ongelijk en zij nam ook het goud mee naar huis bij de allround competitie.
Volgende week is de tweede helft van de selectie aan de beurt, ook zij zullen hun uiterste best gaan doen!

Op 21 mei zijn onze onderlinge wedstrijden weer geweest. Voor het eerst in de Topsporthal in Koog aan de Zaan zodat het publiek alles goed kon zien. Ook voor het eerst met de freerunners erbij. Het werk als vanouds een supergezellige dag met heel veel blije gezichtjes!

Dit is een fotoalbum van de ochtendwedstrijd:

https://myalbum.com/album/WwwjFHMvisRr8T
Dit is de 2e wedstrijd:

https://www.dropbox.com/sh/46gl64bxo4ga7qb/AADFNR8lih1qafCixtk9geofa?dl=0

Dit is de wedstrijd in de middag:

https://myalbum.com/album/MKQBn5rzucafXb 


Binnen onze vereniging hebben we gesproken over hulp die we als gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa zouden kunnen bieden aan de vluchtelingen uit de Oekraïne.
De leiding stond als 1 team achter de mogelijkheid om hen te laten deelnemen aan onze lessen.
“Dat is wel het minste dat we kunnen doen”, werd er gezegd.
Gelukkig zijn we een vereniging met een groot lesaanbod waardoor we hopelijk verschillende groepen vluchtelingen kunnen laten sporten.
“Dan kunnen ze zich misschien even ontspannen”, zei een andere trainer.
Vanuit de gymnastiekbond de KNGU worden de verenigingen ondersteund om vluchtelingen te laten sporten.
Wij hebben ons aangemeld op een site van de Oekraïense gymnastiekfederatie, zodat zij sporters, die zich melden bij de federatie, kunnen doorsturen naar onze club.
Vanwege ons 150-jarig jubileum zijn al onze leden dit jaar in het nieuw gestoken. Er zijn vrijwilligers die onze vervangen outfits willen verzamelen zodat er sportkleding beschikbaar komt.
We hopen dat instanties en mogelijke opvanggezinnen zich bij ons melden zodat we samen kunnen kijken naar onze lessen.
Voor de hele kleintjes zijn er ouder- en kindgym, kleuters kunnen gymmen, jongens en meisjes kunnen turnen of freerunnen en volwassenen kunnen meedoen met keep-fit lessen.

Begin april mocht Tess Wouda meedoen aan de districtswedstrijd vanwege haar prestaties bij de wedstrijden van het rayon Zaanstreek-Waterland. Ze viel net buiten de prijzen met haar 4e plaats. Gezien het grote aantal concurrenten een super prestatie! Tess heeft hele mooie oefeningen laten zien en flink wat persoonlijke doelen behaald.

Chris Houtkooper van onze rhönradafdeling deed gisteren mee met de Nederlandse Kampioenschappen in Wageningen.

De wedstrijd ging goed, het ging zelfs nog beter dan de vorige wedstrijd. Ze werd 5de met mooi totaal puntenaantal van 23,10 en heeft daarmee de WK-eis gehaald.
Dit betekent dat ze mag uitkomen voor Nederland in Denemarken later dit jaar.
Zelf zei Chris:" m'n wedstrijd ging echt heel erg goed! Op sprong was ik consistent ten opzichte met andere wedstrijden. Met spiralen heb ik 2 fouten gemaakt, maar het moeilijkste uit m'n oefening is wel heel goed gelukt. En op rechtuit heb ik voor het eerst de oefening neer kunnen zetten waar ik voor heb getraind: alle onderdelen gelukt en alles ook goed op de muziek weten te timen!"
We zijn supertrots op haar prestatie en feliciteren haar met haar prachtige resultaat!

Na het uitvallen van de competitiewedstrijd van het rayon, heeft juf Noor van de turnselectie besloten om er het afgelopen weekend toch iets speciaals van te maken. Zij heeft van de training een kijk/meedoen les gemaakt. Eerst mochten de meisjes hun oefening laten zien waar ze zo hard voor getraind hebben en tot afsluiting was er een potje trefbal voor iedereen, ook de ouders!

Aan alle positieve reacties te zien, was het een groot succes!

Een filmpje wat iedereen zeker even moet bekijken!
Trainer Stefan heeft een super filmpje gemaakt waarin we een inkijkje krijgen in de freerunnen lessen.

In maart hebben we weer mooie promotie gekregen in het blad van Wormer, de Aktief. Daarin is een freerunner van onze vereniging geïnterviewd, Jasjwin te Riele. Hij vertelt heel enthousiast over zijn sport.

Nadat alle recreatieleden zich hadden uitgeleefd in de topsporthal, waren ook de selectieleden hier uitgenodigd voor een extra training. Hoewel het voor hen geen onbekend terrein is, blijft het voor het ook altijd een leuk extraatje ter voorbereiding op de wedstrijden.

Zondag 20 maart zijn we gestart met onze eerste jubileumactiviteit. Alle recreatieleden die zich hadden opgegeven vanuit het turnen, freerunnen en rhönrad, mochten vandaag een keer trainen in een topsportcentrum. Het werd een feestje!

Alle bijna 100 aangemelde leden waren in verschillende uren en in groepjes opgedeeld zodat iedereen ruim aan bod kon komen op de wedstrijdvloer, op of aan de toestellen, op de grote trampolines en natuurlijk in de schuimblokken bak.

Zaterdag 19 maart mochten de rhönradleden zelf weer eens in actie komen. Met een grote groep vertrokken ze naar Den Helder voor de wedstrijden voor de niveaus 10 tot 5. Het werd niet alleen een gezellige dag maar ook een succesvolle dag. Op alle niveaus werden medailleplaatsen gewonnen. Helaas had Denise van Kuik dubbelop pech. Terwijl ze al met een blessure startte, viel ze tijdens haar oefening en verergerde haar knieblessure. Voor anderen was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd mochten deelnemen. Dat gaf sommige medailles extra glans. Op niveau 10 werd Pippe Stundebeek 2de, bij niveau 9 was er een eerste plaats voor Thirza van der Linde. Op niveau 8 was er zilver voor Geertje-Marie Marijnissen. Fiorella Bosch werd 3de op niveau 6 en Jasmijn van Basten Batenburg won daar het zilver. Op het hoogste niveau van deze dag werden de zussen Larissa en Susanne Smit 2de en won Wytske Gabel brons. En natuurlijk werd op de terugweg de McDonalds niet overgeslagen!

Vandaag hadden we de organisatie van een rhönradwedstrijd in handen. Er is veel voorwerk verricht door juf Sheng. Alles liep gelukkig 'op rolletjes' met de hulp van vele vrijwilligers. Dank je wel allemaal! Want na zo'n lange tijd weer een wedstrijd moeten organiseren was best wel spannend. Tel daarbij op dat de wedstrijd 4 dagen geleden eigenlijk niet door kon gaan omdat de sporthal in Wormer werd omgeturnd tot opvang voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Daarom was er grote tevredenheid en ontlading bij deelnemers en organisatie met hun vrijwilligers na afloop van de wedstrijd. Terecht! Complimenten voor jullie inzet en flexibiliteit!

In maart mochten de meisjes die uitgekozen zijn op de talenten dag voor het eerst meedoen bij de selectie. Sommigen konden niet wachten om te beginnen en anderen toch nog wel een beetje nerveus maar het werd voor iedereen, óók voor juf José die deze dag weer startte na haar zwangerschapsverlof, een feestje!

Ze kijken al weer uit naar de volgende les!

Tijdens de ledenvergadering hebben we ook onze jubilarissen in de bloemetjes gezet. We hebben aan Colette Boegman de Tromptrofee overhandigd als dank voor haar jarenlange inzet als jurylid. Een bloemetje was er voor Bert van Bruggen die 80 wordt en al 30 jaar lid is. Verder was er een speldje voor Rita Kandhai en Anke Schoenmaker die 25 jaar lid zijn. Jeffrey Offenberg en Lyda van Rijnbach zijn al 40 jaar lid en juf Erna kreeg een speldje omdat ze in allerlei hoedanigheden al 50 jaar aan LH verbonden is!

Na twee jaar konden we eindelijk weer onze leden uitnodigen voor een 'gewone' ledenvergadering. We waren blij verrast door de opkomst!
In de Pelikaan konden we vertellen over hetgeen we gedaan hebben en hoe we geprobeerd hebben met een klein bestuur om onze vereniging draaiende te houden tijdens de coronaperiode en om ons 150-jarig jubileum voor te bereiden.
We kregen complimenten en waardering. Dat deed ons als bestuur goed en het geeft ons energie verder te gaan met onze groeiende vereniging!

Op zondag 27 februari zijn heel veel recreatieturnstertjes naar de gymzaal gekomen om deel te nemen aan de talentendag. Voor de selectietrainsters een moeilijke opgave want de aanmeldingen waren ruim boven het aantal beschikbare plekken. Gekeken werd naar hun leervermogen, flexibiliteit, kracht, durf en balans. De komende dagen worden de meisjes die zijn uitgekozen, gebeld door de trainsters. Het was hoe dan ook, een heerlijke training vonden de meisjes!

Dit jaar krijgen op verschillende momenten de aandacht in de pers voor onze vereniging. Dit keer is Bert van Bruggen aan de beurt. Hij is geïnterviewd voor het blad Reuring dat wordt uitgebracht in Wormerveer. Een leuk artikel van een enthousiast lid van onze vereniging waar we trots op kunnen zijn!

Zondag 13 februari was een bijzondere dag voor onze allerjongste selectiemeisjes. Volgens het nieuwe wedstrijdsysteem van de KNGU had de onderbouw hun eerste meetmoment. De gedachte is dat de jongste turnsters hierdoor brede motorische vaardigheden ontwikkelen, hierdoor meer plezier in het turnen hebben en door deze basis zich verder door kunnen ontwikkelen.
Het is voor de verenigingen nog even wennen maar voor deze turnsters in de dop was het gewoon een hele leuke middag met een medaille als beloning!

Esther van Kuik is ook rond de kerstdagen voor de vereniging bezig geweest. Nu om leden blij te maken met een presentje. We hebben namelijk weer een grote groep leden die ieder meer dan 20 loten verkocht hebben van de Grote Clubactie. We noemen met name hier even een paar topverkopers!

Sanna Maas verkocht er 52, Giulietta Schuijt en Seger Tjeertes 48, Angela van Kuik 46, Nikki Verveen 44, Pien Neelen en Samir Bak         43, Dean van Garrel verkocht 42 loten.

Zij verdienen een extra bedankje. Geweldig, dank jullie wel, allemaal!

Voor de feestdagen willen we onze leiding altijd even bedanken voor hun inzet voor onze vereniging. Niet alleen de leiding maar ook de assistenten zijn in de lessen enthousiast bezig om onze leden met plezier en uitdaging te laten sporten. Onze aspiranten-commissie, bestaande uit Ansjeliek en Dagmar, is een dag op pad gegaan om in de zalen of bij de leiding thuis iedereen een presentje te brengen. Dank voor hun inzet!

Hoewel het vanochtend nog niet helemaal zeker was dat we in complete lockdown zouden gaan, maakt dat deze foto's de laatsten met een blik op enkele lessen van dit kalenderjaar. Het is een inkijkje bij de kleuters van Sarah en Chantal.

Ook hebben we een paar foto's van Isa en Nuria die de meisjesrecreatie groepen les gegeven hebben. Ze hadden een hele gezellige les voorbereid met allerlei toestellen in de zaal. De meisjes hebben enthousiast meegedaan dus de complimenten voor Isa en Nuria!


Dit weekend was er goed nieuws!

We kunnen Suzanne Rona de Boer-Schardam, Isa Conijn, Larissa Smit, Nuria Lorenzo Vicente en Susanne Smit feliciteren met het behalen van hun diploma voor de assistentenopleiding vanuit de KNGU. Ondanks alle coronaperikelen waardoor de cursus uitgesteld werd en vervolgens deels online gedaan werd, hebben zij doorgezet en dit is beloond met een diploma. Het is fijn dat we steeds leden hebben die doorgroeien naar een andere rol binnen de vereniging. Ook Suzanne, moeder van een lid, willen we bedanken voor haar inzet!

En we mogen zeker de leden niet vergeten die zich beschikbaar stelden als 'proefkonijnen'. Dank jullie wel!


Op 20 en 21 november zijn eindelijk de meisjes en dames van het selectieturnen begonnen aan een nieuwe wedstrijdseizoen. Spannend omdat het al een tijd geleden was en in hun nieuwe turnpakjes en trainingspakken maar het enthousiasme was groot.

En terecht!
Op zaterdag stonden Karlijn Tabak en Kiara de Klonia al op het podium omdat ze het zilver gewonnen hadden.
De zondag was er een gouden medaille voor Sophia van ’t Veer, een tweede plek voor Isa Conijn.
Nuria Lorenzo Vicente en Jonna Neeft kregen een bronzen medaille omgehangen.

Gefeliciteerd!
Een extra felicitatie is er ook voor juf Noor en juf Sarah die alle groepen nu begeleiden.

Sinds lange tijd kunnen we weer iets laten zien van onze selectieleden. Voor het eerst is er weer een wedstrijd georganiseerd. Op zaterdag 13 november mocht de rhönradafdeling de spits afbijten met een teams wedstrijd.

Hoewel de spanning soms hoog opliep, was er grote tevredenheid bij de trainsters Sheng Fu Zigterman en Chris Houtkooper. Er was goud voor het niveau 6 team. Het team op niveau 5 team greep naast de prijzen, zij hadden op 0,6 net geen brons.

Deze groepen mocht ook voor het eerst in de openbaarheid met de nieuwe wedstrijdkleding verschijnen. Jammer was het natuurlijk dat er geen publiek bij aanwezig mocht zijn maar verder was het een prima start van het wedstrijdseizoen na zo'n lange periode zonder wedstrijdervaring. 


Afgelopen zaterdag heeft Anja, onze vicevoorzitter, bij de uitreiking van de Rabo supportactie een cheque van 344 euro in ontvangst mogen nemen! Daar zijn we blij mee. Het zal goed besteed worden tijdens ons komend jubileumjaar. Bedankt voor het stemmen!

Zaterdag 6 november hebben we samen met de leiding even gezellig samen geborreld en gesproken over het komend jubileumjaar. Voor iedereen was er een klein presentje omdat we alweer veel aanmeldingen hebben gekregen in dit nieuwe seizoen. Ansjeliek en Dagmar hadden gezorgd voor een versnapering zodat het even een ontspannen moment was met iedereen.

We hebben ook afscheid genomen van Boy die (hopelijk niet voor altijd) gaat stoppen met lesgeven. Hij heeft , samen met Laura, alle tijd weer nodig voor hun optredens. We hebben hem in de bloemen gezet en bedankt voor alle jaren die hij bij de vereniging betrokken is geweest.


Actie Vomar

Voor ons jubileumjaar zijn we op allerlei manieren op zoek naar sponsorgelden. De actie van de Vomar is een makkelijke manier om onze vereniging te steunen terwijl u uw dagelijkse boodschappen doet.

Leden van de vereniging kunnen met onderstaande UNIEKE CLUBCODE hun Klant-is-Koning kaart koppelen aan de vereniging en direct beginnen met sparen en de clubkas spekken!

ONZE UNIEKE CLUBCODE IS:  LYWO2021

Jubilarissen 2020 en 2021

We kijken vooruit maar ook nog even terug want in coronajaar 2020 en in 2021 hebben we weer een aantal jubilarissen binnen onze vereniging die we gedurende dit jaar hebben kunnen feliciteren. Hierbij enkele jubilarissen op de foto.

80-jarigen

De heer Leo Hogenbirk, Rob Fieseler en Johan Nawijn uit de les van Bart op de donderdagavond. Rob is inmiddels ook 25 jaar lid. Ook Piet van Ingen heeft inmiddels deze respectabele leeftijd bereikt.

Elly Anepool-Kaaijk, Anita Oudhaarlem-de Vries en Rita Smit uit de les van juf Anneke zijn gefeliciteerd op de op maandagochtend.

25 jaar lid zijn:

mevrouw S. van Baar uit de les van juf Erna en mevrouw A. Oudhaarlem-de Vries van de dinsdagavond. Mevrouw W.A. Grijzenhout, mevrouw L. de Groot-Flantua en mevrouw F. Padberg uit de les van juf Anneke op maandagochtend.

Juf José Schoenmaker werd tijdens haar eigen les gefeliciteerd met haar 25-jarig jubileum.

40 jaar lid zijn:

Mevrouw C. Staal-Hartog uit de les van juf Anneke op maandagochtend.
De heer M.S.H. Visser uit de les van Bart op de donderdagavond.
Mevrouw J. Zelvelder-Benjamin uit de les van juf Annette op maandagavond.
Bij juf Erna feliciteerden we Gitta Dieffenbach.Een bijzonder lidmaatschap was er voor mevrouw Henny Peeks die inmiddels al ruim 60 jaar lid is.

Wat zijn we rijk met leden die zo trouw aan de vereniging zijn!

Na enkele jaren heeft het bestuur weer een keer de kans gezien om met elkaar op een andere manier om tafel te zitten. Niet tijdens een bestuursvergadering maar ontspannen tijdens een etentje. Zo kunnen we er weer een jaar tegenaan!

De Nationale Sportweek is vrijdag 17 september begonnen en op zaterdag bij de kleuterles waren al nieuwe kleuters de zaal aan het ontdekken. Deze week duurt tot 26 september.


De heren van de volleybalgroep op maandag zijn het seizoen goed begonnen met een gezellige barbecue in de tuin. Met een hapje en een drankje werd getoost op een gewoon, gezellig en sportief seizoen! 

 
 
 
E-mailen
Map