Gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa
 

Meedoen Zaanstad - Jeugdsportfonds

Voor ouders

Uitleg

Meedoen Zaanstad maakt mogelijk dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. Daarnaast ontvangt u een geldbedrag voor schoolkosten. 

Via de webshop Meedoen Zaanstad bestelt u een sport- of een cultuuractiviteit voor een jaar. De vergoedingen worden vanuit de webshop rechtstreeks overgemaakt naar de vereniging of instelling. Meedoen Zaanstad is een samenwerking van de gemeente Zaanstad, Jeugdfonds Sport & Cultuur Zaanstreek en de Zaanse  sport- en cultuurorganisaties.

Wat is Meedoen Zaanstad (MZ)?

Meedoen Zaanstad is een onderdeel van het minimabeleid van Zaanstad. Deze regeling is bestemd voor schoolgaande kinderen tot 18 jaar, die basisonderwijs of voorgezet onderwijs volgen. Toekenning voor kinderen boven de 18 jaar is mogelijk wanneer zij wél onderwijs volgen maar géén startkwalificatie hebben (een havo, vwo of mbo-2 diploma).

Meedoen Zaanstad heeft twee onderdelen:

  1. Een tegemoetkoming voor allerlei kosten die samenhangen met het hebben van een schoolgaand kind. Bijvoorbeeld de kosten van het schoolfonds, een abonnement, zakgeld voor schoolreisje enzovoort. U ontvangt een geldbedrag.
  2. Meedoen Zaanstad. Uw kinderen kunnen een jaar lang gratis sporten of deelnemen aan culturele activiteiten.

Hoe vraagt u deze vergoedingen aan?

Veel inwoners die een minimuminkomen hebben zijn bekend bij de gemeente en ontvangen een aanvraagformulier.

Heeft u het aanvraagformulier niet ontvangen?

Het aanvraagformulier voor 2019 kunt u hier downloaden.

Hebt u de vergoeding voor 2019 al toegekend gekregen? Dan kunt u uw bestellingen tot uiterlijk 1 januari 2020 nog plaatsen via de webshop.

Uw kind kan aan één sport of aan één culturele activiteit meedoen. 


Jeugdsportfonds

Te weinig geld voor sportclub of creatieve les?

Wil je kind graag voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Hoe werkt het?

Stap 1: Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Afspraak voor een aanvraag

Maak een afspraak met de intermediair die de aanvraag voor je kan doen. Download de ouderkaart hieronder, vul die in en neem de kaart mee naar de intermediair. Zo kan er gemakkelijk een aanvraag gedaan worden en kan je kind snel naar de club of op les! Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt.


E-mailen
Map