Wij zijn gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa en heten u welkom bij onze vereniging!

Meedoen Zaanstad - Jeugdsportfonds

Voor ouders

Uitleg

Sporten is belangrijk en leuk voor alle kinderen. Helaas is het lidmaatschap van een sportvereniging niet voor alle gezinnen financieel haalbaar.
Speciaal voor deze gezinnen biedt gemeente Zaanstad: Meedoen Zaanstad. Ook Lycurgus-Hygiëa biedt via Meedoen Zaanstad een sportactiviteiten voor 1 jaar aan. 

Gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar en met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor Meedoen Zaanstad. Meer weten over Meedoen Zaanstad en direct aanmelden bij Lycurgus-Hygiëa ?

U kunt met u kind een keuze maken in de webshop www.meedoenzaanstad.nl. De gemeente betaalt het abonnement direct aan Lycurgus-Hygiëa.

Op de webshop www.meedoenzaanstad.nl  staat meer informatie voor ouders, wat de inkomensgrens is en hoe ze Meedoen Zaanstad kunnen aanvragen.

 

Jeugdsportfonds

Te weinig geld voor sportclub of creatieve les?

Wil je kind graag voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Hoe werkt het?

Stap 1: Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Afspraak voor een aanvraag

Maak een afspraak met de intermediair die de aanvraag voor je kan doen. Download de ouderkaart hieronder, vul die in en neem de kaart mee naar de intermediair. Zo kan er gemakkelijk een aanvraag gedaan worden en kan je kind snel naar de club of op les! Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt.


 
 
 
E-mailen
Map