Gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa
 

Nieuws en Fotoalbum

Hiernaast kunt u de laatste uitgave van ons clubblad "De Brug" downloaden.

Op 5 december sluiten we ook onze berichten van de Pietengym af. De laatste groep die de rij mag sluiten is de ouder en kindgym van juf Erna. Zij hebben afgelopen vrijdagochtend gezellig met Piet gespeeld en hebben hem uitgezwaaid met we hopen dat we hem volgend jaar weer mogen verwelkomen in de zalen!

Pietengym bij juf Erna

Hoewel we de periode tot 5 december te maken hebben met een avondlockdown, zijn er nog een paar lessen die mogen doorgaan. Eén van de gelukkige groepen zijn de meisjes 6-7 jaar op donderdagmiddag van juf Erna.

Erna is een groot fan van deze periode en maakt er altijd iets gezelligs van in de les. Voor de meisjes stond een gymzaal vol toestellen klaar om een heerlijk uurtje Pietengym te doen. Met natuurlijk een echt Pietendiploma! 

En ook op de woensdagochtend had juf Chantal een uitgebreid parcours voorbereid voor de peuters en voor Piet.

Piet op bezoek bij ouder en kindgym op maandagochtend

Piet heeft het maar druk gehad bij onze vereniging. Ook bij de ouder en kindgym op maandagochtend in de speelzaal van de Pionier kwam hij de peuters verrassen met wat lekkers en een kadootje.

Dit weekend was er goed nieuws!

We kunnen Suzanne Rona de Boer-Schardam, Isa Conijn, Larissa Smit, Nuria Lorenzo Vicente en Susanne Smit feliciteren met het behalen van hun diploma voor de assistentenopleiding vanuit de KNGU. Ondanks alle coronaperikelen waardoor de cursus uitgesteld werd en vervolgens deels online gedaan werd, hebben zij doorgezet en dit is beloond met een diploma. Het is fijn dat we steeds leden hebben die doorgroeien naar een andere rol binnen de vereniging. Ook Suzanne, moeder van een lid, willen we bedanken voor haar inzet!

En we mogen zeker de leden niet vergeten die zich beschikbaar stelden als 'proefkonijnen'. Dank jullie wel!

Op zaterdag 27/11 kregen alle kleuters bezoek van de Pieten. Het was een zaal vol zenuwachtige kinderen die soms heel stil zaten te wachten en soms ook van enthousiasme niet meer konden wachten tot ze kwamen. Helaas mochten ook dit jaar de ouders niet in de zaal aanwezig zijn maar onderstaand een uitgebreide fotoserie om toch terug te kunnen kijken naar het plezier dat de kinderen hadden. Bij aankomst van de Pieten werd er hard gezongen en startte iedereen snel met spelen en konden ze aan de Pieten laten zien hoe goed ze geoefend hadden. Er werd geklommen, gesprongen, gegooid en gebalanceerd. Natuurlijk bleven de Pieten niet achter en deden ze net zo goed mee. 

Op facebook ook nog enkele filmpjes waarin het enthousiaste zingen te horen is!
Tot slot kregen alle kleuters wat lekkers en vanzelfsprekend waren er kadootjes meegenomen. Een 4-jarige kleuter wist het goed te verwoorden: "dit was superleuk en ik was beter dan Piet!".

Op 20 en 21 november zijn eindelijk de meisjes en dames van het selectieturnen begonnen aan een nieuwe wedstrijdseizoen. Spannend omdat het al een tijd geleden was en in hun nieuwe turnpakjes en trainingspakken maar het enthousiasme was groot.

En terecht!
Op zaterdag stonden Karlijn Tabak en Kiara de Klonia al op het podium omdat ze het zilver gewonnen hadden.
De zondag was er een gouden medaille voor Sophia van ’t Veer, een tweede plek voor Isa Conijn.
Nuria Lorenzo Vicente en Jonna Neeft kregen een bronzen medaille omgehangen.

Gefeliciteerd!
Een extra felicitatie is er ook voor juf Noor en juf Sarah die alle groepen nu begeleiden.

Sinds lange tijd kunnen we weer iets laten zien van onze selectieleden. Voor het eerst is er weer een wedstrijd georganiseerd. Op zaterdag 13 november mocht de rhönradafdeling de spits afbijten met een teams wedstrijd.

Hoewel de spanning soms hoog opliep, was er grote tevredenheid bij de trainsters Sheng Fu Zigterman en Chris Houtkooper. Er was goud voor het niveau 6 team. Het team op niveau 5 team greep naast de prijzen, zij hadden op 0,6 net geen brons.

Deze groepen mocht ook voor het eerst in de openbaarheid met de nieuwe wedstrijdkleding verschijnen. Jammer was het natuurlijk dat er geen publiek bij aanwezig mocht zijn maar verder was het een prima start van het wedstrijdseizoen na zo'n lange periode zonder wedstrijdervaring. 

Hoewel het een dagje later was, hebben de peuters nogmaals met hun lampion een liedje gezongen bij de ouder en kindgym van juf Erna. Natuurlijk was er een grote schaal met snoep om hen hiervoor te belonen!

Zaterdag 6 november hebben we samen met de leiding even gezellig samen geborreld en gesproken over het komend jubileumjaar. Voor iedereen was er een klein presentje omdat we alweer veel aanmeldingen hebben gekregen in dit nieuwe seizoen. Ansjeliek en Dagmar hadden gezorgd voor een versnapering zodat het even een ontspannen moment was met iedereen.

We hebben ook afscheid genomen van Boy die (hopelijk niet voor altijd) gaat stoppen met lesgeven. Hij heeft , samen met Laura, alle tijd weer nodig voor hun optredens. We hebben hem in de bloemen gezet en bedankt voor alle jaren die hij bij de vereniging betrokken is geweest.


Actie Vomar

Voor ons jubileumjaar zijn we op allerlei manieren op zoek naar sponsorgelden. De actie van de Vomar is een makkelijke manier om onze vereniging te steunen terwijl u uw dagelijkse boodschappen doet.

Leden van de vereniging kunnen met onderstaande UNIEKE CLUBCODE hun Klant-is-Koning kaart koppelen aan de vereniging en direct beginnen met sparen en de clubkas spekken!

ONZE UNIEKE CLUBCODE IS:  LYWO2021

Jubilarissen 2020 en 2021

We kijken vooruit maar ook nog even terug want in coronajaar 2020 en in 2021 hebben we weer een aantal jubilarissen binnen onze vereniging die we gedurende dit jaar hebben kunnen feliciteren. Hierbij enkele jubilarissen op de foto.

80-jarigen

De heer Leo Hogenbirk, Rob Fieseler en Johan Nawijn uit de les van Bart op de donderdagavond. Rob is inmiddels ook 25 jaar lid. Ook Piet van Ingen heeft inmiddels deze respectabele leeftijd bereikt.

Elly Anepool-Kaaijk, Anita Oudhaarlem-de Vries en Rita Smit uit de les van juf Anneke zijn gefeliciteerd op de op maandagochtend.

25 jaar lid zijn:

mevrouw S. van Baar uit de les van juf Erna en mevrouw A. Oudhaarlem-de Vries van de dinsdagavond. Mevrouw W.A. Grijzenhout, mevrouw L. de Groot-Flantua en mevrouw F. Padberg uit de les van juf Anneke op maandagochtend.

Juf José Schoenmaker werd tijdens haar eigen les gefeliciteerd met haar 25-jarig jubileum.

40 jaar lid zijn:

Mevrouw C. Staal-Hartog uit de les van juf Anneke op maandagochtend.
De heer M.S.H. Visser uit de les van Bart op de donderdagavond.
Mevrouw J. Zelvelder-Benjamin uit de les van juf Annette op maandagavond.
Bij juf Erna feliciteerden we Gitta Dieffenbach.Een bijzonder lidmaatschap was er voor mevrouw Henny Peeks die inmiddels al ruim 60 jaar lid is.

Wat zijn we rijk met leden die zo trouw aan de vereniging zijn!

Na enkele jaren heeft het bestuur weer een keer de kans gezien om met elkaar op een andere manier om tafel te zitten. Niet tijdens een bestuursvergadering maar ontspannen tijdens een etentje. Zo kunnen we er weer een jaar tegenaan!

De Nationale Sportweek is vrijdag 17 september begonnen en op zaterdag bij de kleuterles waren al nieuwe kleuters de zaal aan het ontdekken. Deze week duurt tot 26 september.


De heren van de volleybalgroep op maandag zijn het seizoen goed begonnen met een gezellige barbecue in de tuin. Met een hapje en een drankje werd getoost op een gewoon, gezellig en sportief seizoen!


Afscheid van het seizoen

De damesselectie zoekt aan het einde van het seizoen graag even het strand op om heerlijk te ontspannen.
Dat zijn toch wel prachtige foto's om het seizoen mee te eindigen!

De meisjesselectie heeft het dit jaar dichter bij huis gezocht. De groepen van juf Noor en juf José kwamen samen en zij gingen in de zaal allerlei spelletjes spelen.

Boy heeft met de rhönradgroep leuke spelletjes gespeeld en gezamenlijk hebben ze veel lekkers meegenomen én opgegeten!

Ook Sarah heeft het gezellig gemaakt met haar meisjes 10+. Een spelletje slagbal met heel veel lekkers en apekooien. 

Ook met haar groepen van de woensdagavond werd er een sportief en lekker einde van gemaakt. De dames zijn eerst naar Van der Valk gefietst en genoten daarna van een welverdiend kopje koffie met gebak.

Het was misschien een iets minder sportieve afsluiting dan bij de jeugdleden maar zeker niet minder gezellig.... De dames van Annette hebben het seizoen afgesloten met een heerlijk kopje koffie met gebak bij Havenrijk in Uitgeest!

Juf Chantal maakt van de laatste lessen altijd een feestje voor iedereen. Niet alleen de leden mochten komen gymmen maar papa of mama mocht ook meedoen. 

En dat was niet altijd even makkelijk voor hen!

Voor de meisjes was het natuurlijk wel heel erg leuk dat zij nu ook mee mochten doen. Er werden behoorlijk wat wedstrijdjes gehouden! 

Gelukkig mochten we wel het seizoen weer afsluiten op de manier die we gewend zijn.
De meisjes/dames en jongens/heren selectie zocht Streetjump in Wormerveer op. Met een grote groep werd er 2 uur lang gesprongen. Er werd zo fanatiek geoefend dat er meer zweetdruppels te zien waren dan bij de normale training! 

 • 2b59e156-8c88-46ed-9ac3-468396e0b03a
 • 959dd3de-50c2-4339-8780-4041140dc4ab
 • 101e0c43-acb4-4581-b984-f35eab2e343f
 • 8c3665c7-3e4b-430c-a51b-e469fa16e57f
 • e5acad81-2917-44f3-9eeb-40dffaee5b04
 • d7cddc74-5277-49c6-a2d3-3c3faa3bbf12
 • 956760f9-9058-4821-9474-408a6640cfc8

Wij willen de leden van het freerunnen die vanuit de vereniging Kwiek overgaan naar onze vereniging van harte welkom heten! 

Enige tijd geleden zijn er gesprekken gestart tussen de twee bestuursleden van Kwiek en ons bestuur om over een doorstart te praten. Naast het feit dat we het bijzonder spijtig vinden dat er een vereniging uit onze streek verdwijnt, vonden we het een mooi initiatief van de twee bestuursleden dat ze de bestaande leden een goed alternatief wilden bieden. We hebben een goed contact opgebouwd en denken dat we de leden van het freerunnen een plek kunnen geven bij Lycurgus-Hygiëa, afgekort LH.

 Een voordeel is dat de trainers die bij onze vereniging het freerunnen verzorgen, dit ook bij Kwiek doen. Met hen hebben we gesproken en zij staan er ook positief in. Na een raar coronajaar en aan het einde van het seizoen willen we daarom niet allerlei veranderingen doorvoeren. Zeker niet als het goed geregeld is. Daarom veranderen we het komend seizoen niets aan de lessen, de zaal, de contributiebedragen, de lesdagen, de trainers of de lestijden.

Hierbij het overzicht van alle freerunnen lessen binnen onze vereniging.

Maandag        17:00 - 20:00 (gymzaal Altra College Krommenie)

Woensdag       16:00 -19:15 (sporthal Wormer)

Donderdag      18:00 - 20:00 (gymzaal Altra College Krommenie)

Vrijdag              15:45-19:15 (Sporthal Wormer)

Zaterdag          10:00-12:00 (Sporthal Wormer)

Nu de coronaregels weer verder versoepeld zijn en al onze lessen inmiddels weer gestart zijn, vonden we het ook een mooi moment om wat achterstallige activiteiten op te pakken.
Vlak voor de vakantie zijn we een week lang vanuit het bestuur allerlei lessen langs geweest om onze jubilarissen te feliciteren. Daarom onze felicitaties aan iedereen die vorig jaar of dit jaar een jubileum heeft.
Mevrouw Peeks (60 jaar lid), mevrouw Staal, mevrouw Dieffenbach, meneer Visser en mevrouw Zelvelder (40 jaar lid).
Mevrouw van Baar, mevrouw Grijzenhout, mevrouw de Groot, mevrouw Oudhaarlem, mevrouw Padberg, Rob Fieseler en José Schoenmaker (25 jaar lid).
En dan nog onze 80-jarigen: Piet van Ingen, Leo Hogenbirk, mevrouw Anepool, Rob Fieseler, Johan Nawijn, mevrouw Smit en mevrouw Oudhaarlem.
Tot slot is er nog een extra felicitatie voor Jaap Keppel die zijn 90-ste verjaardag heeft gevierd. Hierbij enkele jubilarissen. Bijna iedereen is inmiddels gefeliciteerd of zal binnenkort gefeliciteerd worden.

Op de spel en sportdag hebben we ook Marloes en Esther in de bloemen gezet. Marloes heeft de afgelopen jaren de in- en uitschrijvingen verwerkt en de contributies geïnd. Een waardevol iemand voor de vereniging dus. Ze heeft aangegeven een stapje terug te willen doen en na al haar werk heeft ze dat zeker verdiend. Maar we gaan haar wel missen! Gelukkig gaat Bianca haar taken overnemen.

Daarnaast gaat Esther stoppen bij de vrijwilligers-commissie. Ook dat is iemand die we eigenlijk niet kwijt willen!
Esther heeft de afgelopen jaren de Grote Clubactie verzorgd en het afgelopen jaar hadden we zelfs een monsteropbrengst! Gelukkig heeft ze gezegd dit wel voor ons te blijven doen.
Twee dames die het verdienden om in het zonnetje gezet te worden! Dank jullie wel voor al jullie hulp en inzet!

Het einde van het seizoen nadert en dan moeten we soms afscheid nemen van mensen die iets anders gaan doen. Dit jaar hebben we afscheid genomen van meester Clim. In een zaal vol enthousiaste turnsters hebben we hem bedankt voor zijn lesgeven aan het meisjesturnen in Wormerveer, het aangepast sporten en het vervangen van juf Anneke na haar operatie. 

Hij gaat in zijn nieuwe baan als begeleider mee met groepen die op surfvakantie of skivakantie gaan. We begrijpen zijn keuze maar zullen hem missen!

Hierbij een laatste terugblik op de sport en speldag van zondag 13/6. Cobi Neeft heeft een deel van deze dag een prachtige fotoreportage gemaakt. Omdat het teveel is om hier te plaatsen een kort overzicht en een link om alles te bekijken! 

https://www.dropbox.com/sh/bww5wznt2tz4ieb/AAA8fR8S0827A8cVfIsB9Cs9a?dl=0 

https://www.dropbox.com/sh/bww5wznt2tz4ieb/AAA8fR8S0827A8cVfIsB9Cs9a?dl=0Vanavond hebben we afscheid genomen onze gymnastiekdocent Piet van Ingen.
Hoewel hij er geen ruchtbaarheid aan wilde geven, konden we hem niet zomaar laten gaan. Met inachtneming van de coronarichtlijnen hebben we Piet, naast bloemen en een bon, een boek vol herinneringen aan Lycurgus-Hygiëa kado gedaan. Ook de leden brachten een serenade op rijm ten gehore en omdat veel gepensioneerden een B&B beginnen, kreeg Piet een bijenhotel om eerst maar eens mee te starten. Vanuit de KNGU is er een speldje voor Piet vanwege zijn 48-jarig dienstverband bij LH. We gaan hem missen!


Zondag 13 juni hebben we onder een stralend zonnetje de spel en sportdag gehouden voor al onze jeugdleden op de atletiekbaan van Lycurgus. Er waren verschillende onderdelen klaargezet zodat alle groepen van ouder en kindgym tot de meisjes 12+, de freerunners, de rhönraders en de acroleden zich konden uitleven.
Na afloop was er voor elk lid een presentje.
Onze vereniging had dit georganiseerd om de afgelopen coronaperiode te doen vergeten. Nog een paar weken les en dan gaan we hopelijk na de zomer weer een gewoon, goed seizoen tegemoet!


We zijn deze week weer begonnen met onze jeugdlessen! Eindelijk mogen we de zaal weer in.
We konden zelfs starten met een nieuwe les!
In de gymzaal van de Crommenije stond juf Sarah om 9 uur klaar om de kleuters van de wachtlijst welkom te heten.
Het was een plezier om naar te kijken en zo te zien hadden de kleuters het ook reuze naar hun zin!

Heel veel kleuters gaven gehoor aan de uitnodiging van juf José om mee te doen met de kleutergym maar dan in de buitenlucht. Het weer was prima, kleuters waren enthousiast en ouders tevreden, het werd een gezellige ochtend!

De meisjes van de selectie kunnen eigenlijk niet langer wachten met trainen. We gaan er vanuit dat we na de zomervakantie weer gaan starten met de wedstrijden dus de conditie, kracht en lenigheid moet weer worden opgebouwd. Gelukkig kunnen ze het nu weer met een aantal materialen gaan oefenen!

Tromptrofee overhandigd

Deze week hebben we eindelijk de dames van de Aspirantencommissie in het zonnetje kunnen zetten en hebben we hen de Tromptrofee overhandigd. Nadat ze het stokje hebben overgenomen van Carla Jansen, zijn ze direct het coronatijdperk ingestapt. Dat betekende toch wel heel wat aanpassingen tijdens het Sinterklaasfeest en het uitreiken van de prijzen van de ledenvergadering. Toch blijven ze positief gestemd!
We zijn blij met Dagmar Veldhuis en Ansjeliek Buskermolen!

De selectiemeisjes proberen het weer buiten

De meisjesselectie heeft de afgelopen maanden voor een scherm geprobeerd spieren en lenigheid te blijven oefenen. Maar voor meisjes die het heerlijk vinden in een gymzaal rond te rennen en op lange matten hun radslagen en salto’s te oefenen, op de evenwichtsbalk hun balans te oefenen, aan de brug ongelijk hun kiep te verbeteren en over de Pegasus hun springkracht vast te houden, is dit natuurlijk niet ideaal.

De trainsters van de selectie hebben daarom, zodra dit weer mogelijk was, de les alvast buiten weer opgestart. Voor de meisjes was het ook heerlijk dat ze elkaar weer een keer zagen. Het wachten is op de volgende stap…. Weer gewoon binnen kunnen trainen aan de toestellen! 

Super opbrengst Grote Clubactie

We hebben een prachtige opbrengst uit de Grote Clubactie kunnen ontvangen. De ruim 300 jeugdleden hebben hun uiterste best gedaan om de loten te verkopen. Dat heeft geresulteerd in een opbrengst van 6.222,40 euro!

Om hen te bedanken heeft het bestuur de leden die 20 loten of meer verkocht hadden, verrast met een kadootje en een oorkonde.
Het bestuur heeft het presentje bij deze 48 leden thuis bezorgd omdat er vanwege corona geen lessen kunnen worden gegeven.

Voor de 3 topverkopers Chenieve (60 verkochte loten), Noud (63 verkochte loten) en Hidde (81 verkochte loten) was er ook nog een cadeaubon.
Hidde uit Krommeniedijk vertelde dat hij door het hele dorp had gelopen en daarna verder was gegaan in de buurt van opa en oma.
Bij Chenieve had de hele familie zijn best gedaan om de loten aan de man te brengen en Noud was iedere dag op pad gegaan om de deuren langs te gaan.
Alles bij elkaar heeft het geleid tot een prima resultaat. We, zeker in deze tijd, supertrots op de inzet van al onze leden. Ze verdienen alle eer dus hierbij onze 'wall of fame' van bijna al onze superverkopers!


Er ontstaan weer allerlei initiatieven van onze trainers om toch de training nog een beetje door te kunnen laten gaan. Hier geeft juf Noor les en wordt er in opperste concentratie meegedaan!

Ondanks alle corona maatregelen weten onze trainers hun leden te vinden! 

Zo heeft Boy samen met zijn rhönradleden een Zoom training gehouden. Er werd lekker hard getraind waardoor iedereen met spierpijn maar vol verwachting uitkijkt naar de volgende Zoom training!

Terwijl we weer in lockdown gegaan zijn, toch nog even een leuke terugblik op de laatste les van de rhönradgroep. Zij hadden de les al een beetje in kerstsferen gedompeld.

Gelukkig nog een gezellig moment voordat we de lessen moesten stopzetten!

We zijn er nog steeds een beetje stil van.....

Aan de andere kant willen we het van de daken roepen want we hebben het resultaat van de Grote Clubactie binnen gekregen. We waren een beetje bang omdat dit jaar vanwege corona zoveel zaken anders gaan, maar er is nog een grotere opbrengst dan vorig jaar! Er is 6.222,40 euro opgehaald. Geweldig!!!!
Wat zijn we blij met onze leden (en met name onze jeugdleden) die zo hun best gedaan hebben. Er zijn bijna 50 leden die ieder meer dan 20 loten verkocht hebben (sommigen bijna het dubbele).
Maar de grootste uitschieters willen we hier even noemen: Chenieve de Boer heeft 60 loten verkocht, Noud de Boer heeft 63 loten verkocht en Hidde Neeft heeft zelfs 81 loten verkocht! We denken dat hij in zijn Krommeniedijk alle bewoners gehad heeft.
We zullen deze kanjers in januari persoonlijk bedanken en met een kadootje verrassen.

Ook van juf Linda van de selectiedames en juf Anneke van de meisjesrecreatie op zaterdagochtend nog een paar foto's. Ondanks de coronatijd hebben de juffen er een gezellige les van gemaakt en dat werd gewaardeerd door de leden!

De Pieten hebben het druk hadden deze week bij onze vereniging maar toch kwamen ze ook bij juf Erna op de ouder- en kindgym even kijken naar alle prestaties van onze peuters. Natuurlijk hebben ze de toestellen uitgeprobeerd en bij het pakjes door de schoorsteen gooien lieten ze zien hoe geoefend ze waren. Was het voor de ene peuter best wel een beetje spannend, voor de andere was het een bijzonder bezoek. Er werd gezongen en gespeeld en natuurlijk was het mooie voorleesboek wat Piet had meegenomen een prima afsluiting van de les.

Juf Erna had ook voor de meisjesrecreatie op donderdagmiddag een uitgebreid parcours klaar gezet zodat de meisjes zich als kleine pietjes konden uitleven op de toestellen.

Natuurlijk was er voor iedereen een pietendiploma na afloop!

De meisjes en dames van de turnselectie hadden geen Pieten nodig om er een Sinterklaasfeestje van te maken. Alle toestellen werden uit het materialenhok gehaald, de zaal was versierd en bij alle onderdelen moesten opdrachten uitgevoerd worden. Het werd een gezellige avond waarbij plezier en turnen met elkaar gemixt werd!

Juf Chantal heeft de Piet ingefluisterd dat er ook peuters zijn die zij op woensdag begeleidt. Natuurlijk heeft hij dat onthouden zodat de peuters van de woensdagochtend verrast werden met een bezoek van Piet. Enthousiast hebben zij aan hem laten zien wat ze allemaal doen in de gymzaal! Als beloning kregen ook zij vanzelfsprekend een kadootje voordat zij weer naar huis gingen.

Ook deze week heeft Piet het maar druk bij onze vereniging. Vandaag bezocht hij de peuters van juf Chantal die in Wormerveer lesgeeft. En natuurlijk was er ook voor hen lekkers en een kadootje. Het werd een gezellige les!

Hoewel Sinterklaas dit jaar vanuit zijn paleis werkt, zijn de Pieten overal in het land aan het werk. Vanochtend hebben ze een bezoek gebracht aan onze kleuters. Het werd een groot feest waar iedereen van genoten heeft. Voor elk kind was er een kadootje en wat lekkers te eten en te drinken. Natuurlijk heeft Piet ook geprobeerd om net zo goed als de kleuters te gymmen maar van juf José moest hij nog maar een keer terugkomen om komen te oefenen zodat hij net zo goed wordt als onze kleuters.

In de zaal waren op ruime afstand allemaal hoepels neergelegd zodat de ouders ook van dit feestje konden genieten. Het was, juist in deze tijd, een hele gezellige en geslaagde ochtend!

Feest bij gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa.

Ondanks alle moeilijke maatregelen die we als vereniging hebben moeten nemen vanwege corona, hebben we toch een aanvraag gedaan bij het Schipholfonds voor een bijdrage aan nieuwe toestellen.
Het Schipholfonds stimuleert verenigingen om nieuwe initiatieven in te dienen waarmee zij sportief bewegen in de omgeving van de luchthaven stimuleren.
Omdat de afdeling Freerunnen nog altijd groeiende is binnen de vereniging, hebben we gemeend om specifieke toestellen aan te vragen die voor deze lessoort gebruikt kunnen worden.
Recent hebben we het goede nieuws ontvangen dat er een bijdrage is toegekend door het fonds van 5250 euro.
Hoewel er vanwege corona geen feestelijke uitreiking gepland kon worden was de blijdschap bij de leden er niet minder om.

 

Na lang wachten zijn deze week de laatste materialen geleverd. Enthousiast zijn de leden en trainers aan de gang gegaan om alles in elkaar te zetten. Met alle nieuwe spullen kunnen ze in de lessen weer heerlijk sporten!

Sinds dit seizoen zijn we een nieuwe springuur gestart.

Onze trainster Sheng is hier enthousiast mee begonnen. Ook zin om een keer mee te doen?
Je bent welkom in de gymzaal van de Pionier, Anemoonstraat in Wormerveer op donderdag om 19 uur.

Vanaf 19/9 zal de grote clubactie weer van start gaan. Esther van Kuik is al een poosje bezig met alle voorbereidingen en ze heeft alle leiding voorzien van boekjes en uitleg rond de nieuwe manier van bestellen via de QR code.
Het zal door corona vast iets anders gaan dan andere jaren, maar we hopen dat onze leden weer enthousiast aan de slag gaan voor onze vereniging. De leden van het rhönrad hebben al hun beste beentje voor gezet!

We hebben helaas ook afscheid moeten nemen van Julia onze selectietrainster. Zij gaat het laatste jaar van haar studie aan het CIOS in en wil daar haar tijd in stoppen. Een leuk onderdeel van haar laatste jaar is wel haar specialisatie wintersport.

Zij zal in de winter enkele maanden naar Oostenrijk gaan om skiles aan kinderen te geven. We bedanken haar voor haar inzet bij onze vereniging, wensen haar veel succes met haar opleiding en hopen stiekem dat we haar nog weer terugzien als trainster!

We zijn heel blij om te kunnen melden dat we dit seizoen gaan beginnen met nieuwe trainsters!

Als eerste stelt Kim van der Kuij zich even voor. Zij gaat lesgeven bij het Rhönrad.

 Hoi! Ik ben Kim en ik ga komend seizoen het 3e rhönrad uur lesgeven. Ik ben zelf ooit begonnen met turnen in de recreatie bij LH, maar ik wilde al snel op rhönrad toen ik daar een demonstratie van zag. Sindsdien doe ik met veel plezier aan rhönrad, eerst in de recreatie en later ook in de selectie. De afgelopen jaren ben ik ook gaan helpen bij de rhönrad lessen en wedstrijden, en ook dat vind ik ook heel leuk om te doen. Ik heb er zin in om volgende week weer te beginnen met de trainingen! 

Dan hebben we Sarah gevraagd voor het meisjesturnen 10-11-12 -12+.

Hallo, ik ben Sarah Hogervorst. Ik ben 19 jaar en vanaf dit jaar geef ik voor het eerst als trainster les aan eigen groepen.
Ik ga lesgeven op de woensdag- en vrijdagavond aan recreatiemeisjes vanaf 10 jaar. Ook blijf ik assistent trainster op de zaterdagochtend bij de kleuters en selectiemeisjes.

Ik ben begonnen met turnen bij LH toen ik 7 jaar was en dit doe ik nog steeds. Zo'n twee jaar geleden ben ik begonnen met het helpen bij trainingen van recreatiemeisjes, selectiemeisjes en kleuters. Begin 2019 heb ik het diploma voor assistent trainster behaald en een jurybrevet voor wedstrijden. Ik zit nu in het tweede jaar van de ALO in Amsterdam en ik loop hierbij stage op een basisschool. 

Ik heb erg veel zin om te beginnen aankomende week. We gaan er een leuk jaar van maken!

Groet,
Sarah 

Tot slot stellen we hier onze laatste nieuwe trainster voor: Susan Butter. Zij gaat de acrolessen geven bij LH.

Hoi,  Ik ben Susan Butter, 18 jaar en  ga aankomend seizoen lesgeven in het acrogym. Misschien heeft u me al wel eens zien lopen, ik heb namelijk afgelopen seizoen stage gelopen bij deze vereniging als gymnastiek assistent.

De afgelopen 10 jaar heb ik zelf getraind in het acrogym, en op diverse niveau's wedstrijden gedraaid. Voor mij was de B lijn het hoogst haalbare. Voordat ik met acrogym startte, was mijn hart gestolen door turnen. En dat doe ik nog steeds. Al enige jaren ben ik assistent trainer in het acrogym en turnen.

Ik ben student CIOS Haarlem, 3e leerjaar en heb vorig jaar mijn KNGU licentie (Gymnastiek Leider niveau 3) gehaald.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mij? Kom dan gerust langs bij een van mijn lesuren (dinsdag 18.00 uur-20.00 uur in de Crommenije hal en vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur in de Evenaar) en wie weet steelt acrogym ook jouw hart!!

Tot slot wens ik iedereen een mooi seizoen!
Susan


Het is inmiddels al weer ruim 2 weken oud maar we willen vanaf deze plek toch nog even onze Rhönradtrainster Rachelle van harte feliciteren met de geboorte van haar dochtertje Nika. We wensen haar en de rest van het gezin heel veel geluk en voorspoed toe!

Volgende week gaat ons seizoen weer van  start! Vanaf maandag 17 augustus mogen we weer beginnen met ons lessen in de zaal.

Natuurlijk zijn er nog een aantal richtlijnen waar we ons aan moeten houden deze hebben we nog even voor u op een rijtje gezet:

 Tijdens de les geen verplichte afstand, na de les weer wel.
 Douchen en omkleden netjes op afstand, voorkeur heeft omgekleed naar de accommodatie en alleen omkleden en douchen indien nodig.
 Kinderen vooral in sportkleding naar binnen en ouders moeten buiten wachten.
 Tijdens de leswisselingen zullen (zoals altijd) de verschillende kleedkamers gebruikt worden.
 Verder de " verstandige " regels: Houd zoveel mogelijk overal 1,5 meter afstand. Was vaak je handen, nies of hoest in je elleboog, blijf thuis als je verkouden bent en laat je testen bij klachten.

Verder hebben wij in de vakantie niet stil gezeten.
Voor allerlei lessoorten zijn nieuwe materialen besteld, zoals een motoriek set voor de kleintjes, yoga matten voor de dames, een evenwichtsbalk voor het meisjesturnen, een beugelbok voor het jongensturnen, gewichtjes voor de krachttraining, een plankoline en trampoline.
Verder hopen we de volgende maand goed nieuws te ontvangen van het Schipholfonds waar we een aanvraag hebben gedaan voor materialen voor het freerunnen.
We hopen dat iedereen er in het nieuwe seizoen goed gebruik van zal kunnen maken en (zoals in het ‘oude’ normaal) met plezier weer kan gaan sporten!

De vakantie is bijna voorbij en we hebben zin om weer te gaan beginnen! Dit seizoen starten we met een nieuwe les: het springuur!

De springgroep houdt zich bezig met het turnen op de springtoestellen zoals de kast, de Pegasus en tafel. Daarnaast wordt er veel gesprongen met de trampoline en behoren ook lange mat en natuurlijk de verende tumblingbaan tot de gebruikte toestellen. Na de warming-up worden de technieken aangeleerd. Gestart wordt met basissprongen (streksprong, hurksprong, hoeken, draaien), maar ook salto’s, schroeven, overslagen etc. komen aan bod. Ieder turnt op haar eigen niveau onder leiding van de trainster. Plezier staat voorop!
De les zal gegeven worden op donderdag om 19.00 uur in de gymzaal van de Pionier aan de Anemoonstraat in Wormerveer. Aanmelden kan via ledenadministratie@lh-gymnastiek.nl .

Bedankt Nova,

Nova is haar turn-carrière gestart bij LH bij mijnheer van Ingen, zoals echt iedereen die tijd in Krommenie. Leuk, maar toen je de demo van Rhönrad zag, was je verkocht: dat was wat je wilde. En al was je eigenlijk nog te klein van stuk, en kon je dus niet bij de bindingen, toch deed je al enthousiast mee. Vanaf de eerste wedstrijd, waarbij je super trots al meteen het podium bereikte, tot en met het zien dat Boy kampioen rechtuit werd, alles van het Rhönrad vond je prachtig. De lange wedstrijddagen consequent afgesloten met een bezoek aan de Mac met de hele groep, vond je alleen maar leuk.
Zelfs toen je een paar jaar geleden je arm had gebroken was dat voor jou geen belemmering; je draaide gewoon je rondjes aan het rad.
Al gauw bleek dat je het leuk vond om ook anderen te helpen bij het trainen.
Dat heeft ook jouw keuze om te gaan studeren aan de CIOS mede bepaald. Voor LH natuurlijk een goede reden om je als trainer te vragen. Vooral natuurlijk bij het rhönrad, maar ook als maatje bij Jennifer.
Voor mij, vanaf een bestuurlijk afstandje, niet altijd duidelijk te onderscheiden wie nu welke les gaf en wie nu wie assisteerde of verving tijdens drukke studie/ werk/ en andere leukere activiteiten.
Maar zo fijn dat deze lessen altijd zo “makkelijk” doorgingen, nooit problemen.
Totdat ik dan weer eens even in de zaal kwam en zag hoe jij voor die groep staat; duidelijk, rustig, niet op de voorgrond tredend, maar heel duidelijk de leiding hebbend. Knap en zo leuk om te zien.
Nu je aan hebt gegeven dat je het echt te druk krijgt om dit alles voor LH te blijven doen, dan merk je als bestuurslid pas goed hoe “makkelijk en goed dit al die tijd ging”.
Voor de Rhönradgroep wordt het lastiger, maar ook daar vinden wij een oplossing voor.
Jij gaat door met je studie, je gaat naar de ALO. Wij wensen je daar heel veel succes, maar ook veel succes met alle andere zaken die je nog gaat ondernemen. Bedankt voor je hulp bij LH en als “sport” jouw beroep wordt dan kunnen wij elkaar in de toekomst misschien nog wel vaker treffen. 

Bedankt Jennifer

Jennifer is een turn-liefhebster in hart en nieren. De eerste keer dat ik haar, persoonlijk, in het vizier kreeg was toen zij meedeed met het “zooitje ongeregeld” die een spring-demonstratie gaven ter ‘opleuking’ van onze onderlinge wedstrijd, toen nog in Wormerveer. Als enige vrouw tussen alle mannen en jongens sprong je, verkleed en wel vrolijk en kundig mee.
Zo zag ik je vaker, iemand die het turnen leuk vind en ernaar streeft om het “goed” te doen.
Je begon gewoon met turnen, al gauw in de selectie en toen het rhönrad startte was je daar meteen enthousiast over en deed je dus al snel zelf mee.
Je bleek aanleg te hebben om groepen te begeleiden en heb je trainersdiploma behaald. Je wilde heel graag de selectie gaan begeleiden, maar helaas waren daar geen uren beschikbaar, dus heb je je volledig gericht op de meiden van 10+. Veel plezier makend, maar zeker ook gericht om die meiden zoveel mogelijk te leren en te laten ervaren dat leuk en iets nieuws leren zeker samen kunnen gaan. Ook bij onze rhönrad-groepen heb je een aantal seizoenen les gegeven en geholpen bij de wedstrijden. Maar omdat je ook bezig was met jouw studie aan de PABO werd dit alles toch te veel en heb je je toegelegd op het turnen.
Bij Jahn werd je gevraagd om de selectie te gaan trainen en dat doe je met al je kennis en inzet.
Toen bij LH Yvonne begon met Acrogym was je zelf meteen enthousiast (waar heb ik dat toch eerder gehoord) en nu doe je dus zelf aan Acrogym.
Ondertussen was de woensdag echt Jouw dag; jouw meiden 10 + komen graag bij je; niet de makkelijkste groep maar je weet de meiden echt te motiveren, leuk.
Omdat je nu zelf als juf voor de klas staat, en je de meiden van Jahn nog hebt als selectie, is het logisch dat je keuzes hebt moeten maken. Natuurlijk vinden wij het heel jammer dat je niet voor LH hebt gekozen, maar we snappen het wel.
Gelukkig ben je nog “dichtbij”. We gaan je missen, niet alleen voor de groep, maar ook je inbreng in vergaderingen en in de leiding-groep.
Voor jouw meiden hebben we een goede vervangster gevonden, Sarah. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij deze groepen op haar manier goed gaat begeleiden.

Rest ons jou ontzettend te bedanken en je te verzekeren dat er écht nog wel een plekje voor jou te vinden is mocht je LH toch niet kunnen missen.
Succes in de toekomst en wij zien elkaar zeker weer. 

Corona gebeurtenissen

 • rhonrad
 • linda
 • IMG-20200606-WA0000
 • damesselectie 1 (3)_1
 • damesselectie 1 (2)_1
 • damesselectie 1 (1)_1
 • bram
 • anneke
 • 20200616_190611
 • 20200616_190451
 • rhonrad_1
 • IMG-20200624-WA0008
 • IMG-20200624-WA0007
 • IMG-20200624-WA0006
 • IMG-20200624-WA0005

We hebben een rare periode achter de rug. Van de één op de andere dag werden de gymzalen afgesloten en mochten we geen lessen meer verzorgen. Eerst was er de schrik en strenge maatregelen maar langzaamaan kwam er weer iets meer versoepeling. Helaas nog niet voor de gymsport. We mochten de zalen nog niet in, zelfs niet om materialen te pakken voor de buitenlessen. Het was om moedeloos van te worden. 
Toch konden we een aantal trainers niet tegenhouden en werden er voorzichtig buitenlessen georganiseerd. Hierbij enkele toegestuurde foto’s. Met dank aan onze leiding! 

Een eerste berichtje van de damesselectie. Ondanks het feit dat we geen medewerking krijgen, zijn de dames niet tegen te houden. Ze zijn, onder leiding van Linda en Noor, weer begonnen met trainen in de buitenlucht.

 • damesselectie 1 (1)
 • damesselectie 1 (2)
 • damesselectie 1 (3)

Coronacrisis

Als vereniging hebben we door de coronacrisis moeten stoppen met het geven van de lessen. Toch zijn er vele initiatieven geweest om de leden ook in deze situatie te laten bewegen. Er zijn challenges georganiseerd, oefeningen om kracht, lenigheid en conditie op peil te houden, oefeningen die je samen met anderen kunt doen en ga zo maar door! Hulde aan onze leiding voor deze inzet en dank aan onze leden dat ze ons zijn blijven steunen in deze tijd!


Er blijven mooie berichten binnenstromen. Een grote groep van het meisjesturnen heeft het afgelopen weekend meegedaan aan de doorstroomwedstrijden. Deze meisjes hebben tijdens de competitiewedstrijden al zoveel punten gescoord dat ze uit mogen komen in een groter district. Dat we op de goede weg zijn, blijkt uit het feit dat we hier elk jaar meer meisjes naar toe mogen sturen. Dit weekend mochten Ayla van Oosten, Jonna Neeft, Tess Dekkers, Dunya Neelen, Jordan de Haan, Sienna Alblas, Demelza Smit, Nika Bakker, Sophia van 't Veer, Suzette Berkhout en Renellia Sadon hun beste beentje voorzetten.
Onze extra felicitaties zijn voor Sophia van 't Veer, zij heeft een zilveren medaille gewonnen! Uit een groep van 27 deelnemers werd ze tweede.
Voor Jonne, Tess, Dunya, Jordan, Sienna en Sophia waren de scores ook tijdens deze wedstrijd zo goed dat ze nogmaals mogen doorstromen naar de regiokampioenschappen op 18 april in Amsterdam.

Hieronder volgt een verslag van een enthousiaste moeder.
De zenuwen liepen afgelopen zaterdag hoog op tijdens de doorstroomwedstrijden in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf.
Want hoewel alle turnsters al vaker op de wedstrijdvloer hebben gestaan (de gymnasten met de meeste punten uit de competitiewedstrijden mochten deelnemen) is een doorstroomwedstrijd toch altijd extra spannend.
Mare was aanwezig om te helpen en om haar turnvriendinnen aan te moedigen.
Hoewel het niveau een stukje hoger ligt tijdens deze wedstrijden wist Sophia toch een tweede plaats te bemachtigen.
Zij mag volgende maand deelnemen aan de tweede doorstroomwedstrijd die in Amsterdam gehouden zal worden.

 • IMG-20200308-WA0001
 • IMG-20200308-WA0004
 • IMG-20200308-WA0002
 • IMG-20200308-WA0003

Niet alleen de rhönraders zijn dit weekend druk geweest met wedstrijden, ook de jongens hebben hun best gedaan. Zij hadden hun tweede competitiewedstrijd en meester Bram had het druk met zijn jongens van LH en Swift.

In Purmerend werd fanatiek maar sportief gestreden voor de medailles. In de fraaie turnhal konden Kjell Heuving, Diaz Schreuder, Koen Bakker en Bodhi Selij het goud in ontvangst nemen. Een tweede plek was er voor Ravy de Jong en Mats Vollers. Een bronzen medaille was er voor Raul Louwman, Noah Maij en Mees van Haaren.

 • IMG-20200308-WA0006
 • IMG-20200308-WA0009
 • IMG-20200308-WA0010
 • IMG-20200308-WA0012
 • IMG-20200308-WA0015
 • IMG-20200308-WA0021
 • IMG-20200308-WA0020
 • IMG-20200308-WA0019
 • IMG-20200308-WA0023