Gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa
 

Nieuws en Fotoalbum

Hiernaast kunt u de laatste uitgave van ons clubblad "De Brug" downloaden.

Sinds dit seizoen zijn we een nieuwe springuur gestart.

Onze trainster Sheng is hier enthousiast mee begonnen. Ook zin om een keer mee te doen?
Je bent welkom in de gymzaal van de Pionier, Anemoonstraat in Wormerveer op donderdag om 19 uur.

Vanaf 19/9 zal de grote clubactie weer van start gaan. Esther van Kuik is al een poosje bezig met alle voorbereidingen en ze heeft alle leiding voorzien van boekjes en uitleg rond de nieuwe manier van bestellen via de QR code.
Het zal door corona vast iets anders gaan dan andere jaren, maar we hopen dat onze leden weer enthousiast aan de slag gaan voor onze vereniging. De leden van het rhönrad hebben al hun beste beentje voor gezet!

We hebben helaas ook afscheid moeten nemen van Julia onze selectietrainster. Zij gaat het laatste jaar van haar studie aan het CIOS in en wil daar haar tijd in stoppen. Een leuk onderdeel van haar laatste jaar is wel haar specialisatie wintersport.

Zij zal in de winter enkele maanden naar Oostenrijk gaan om skiles aan kinderen te geven. We bedanken haar voor haar inzet bij onze vereniging, wensen haar veel succes met haar opleiding en hopen stiekem dat we haar nog weer terugzien als trainster!

We zijn heel blij om te kunnen melden dat we dit seizoen gaan beginnen met nieuwe trainsters!

Als eerste stelt Kim van der Kuij zich even voor. Zij gaat lesgeven bij het Rhönrad.

 Hoi! Ik ben Kim en ik ga komend seizoen het 3e rhönrad uur lesgeven. Ik ben zelf ooit begonnen met turnen in de recreatie bij LH, maar ik wilde al snel op rhönrad toen ik daar een demonstratie van zag. Sindsdien doe ik met veel plezier aan rhönrad, eerst in de recreatie en later ook in de selectie. De afgelopen jaren ben ik ook gaan helpen bij de rhönrad lessen en wedstrijden, en ook dat vind ik ook heel leuk om te doen. Ik heb er zin in om volgende week weer te beginnen met de trainingen! 

Dan hebben we Sarah gevraagd voor het meisjesturnen 10-11-12 -12+.

Hallo, ik ben Sarah Hogervorst. Ik ben 19 jaar en vanaf dit jaar geef ik voor het eerst als trainster les aan eigen groepen.
Ik ga lesgeven op de woensdag- en vrijdagavond aan recreatiemeisjes vanaf 10 jaar. Ook blijf ik assistent trainster op de zaterdagochtend bij de kleuters en selectiemeisjes.

Ik ben begonnen met turnen bij LH toen ik 7 jaar was en dit doe ik nog steeds. Zo'n twee jaar geleden ben ik begonnen met het helpen bij trainingen van recreatiemeisjes, selectiemeisjes en kleuters. Begin 2019 heb ik het diploma voor assistent trainster behaald en een jurybrevet voor wedstrijden. Ik zit nu in het tweede jaar van de ALO in Amsterdam en ik loop hierbij stage op een basisschool. 

Ik heb erg veel zin om te beginnen aankomende week. We gaan er een leuk jaar van maken!

Groet,
Sarah 

Tot slot stellen we hier onze laatste nieuwe trainster voor: Susan Butter. Zij gaat de acrolessen geven bij LH.

Hoi,  Ik ben Susan Butter, 18 jaar en  ga aankomend seizoen lesgeven in het acrogym. Misschien heeft u me al wel eens zien lopen, ik heb namelijk afgelopen seizoen stage gelopen bij deze vereniging als gymnastiek assistent.

De afgelopen 10 jaar heb ik zelf getraind in het acrogym, en op diverse niveau's wedstrijden gedraaid. Voor mij was de B lijn het hoogst haalbare. Voordat ik met acrogym startte, was mijn hart gestolen door turnen. En dat doe ik nog steeds. Al enige jaren ben ik assistent trainer in het acrogym en turnen.

Ik ben student CIOS Haarlem, 3e leerjaar en heb vorig jaar mijn KNGU licentie (Gymnastiek Leider niveau 3) gehaald.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mij? Kom dan gerust langs bij een van mijn lesuren (dinsdag 18.00 uur-20.00 uur in de Crommenije hal en vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur in de Evenaar) en wie weet steelt acrogym ook jouw hart!!

Tot slot wens ik iedereen een mooi seizoen!
Susan


Het is inmiddels al weer ruim 2 weken oud maar we willen vanaf deze plek toch nog even onze Rhönradtrainster Rachelle van harte feliciteren met de geboorte van haar dochtertje Nika. We wensen haar en de rest van het gezin heel veel geluk en voorspoed toe!

Volgende week gaat ons seizoen weer van  start! Vanaf maandag 17 augustus mogen we weer beginnen met ons lessen in de zaal.

Natuurlijk zijn er nog een aantal richtlijnen waar we ons aan moeten houden deze hebben we nog even voor u op een rijtje gezet:

 Tijdens de les geen verplichte afstand, na de les weer wel.
 Douchen en omkleden netjes op afstand, voorkeur heeft omgekleed naar de accommodatie en alleen omkleden en douchen indien nodig.
 Kinderen vooral in sportkleding naar binnen en ouders moeten buiten wachten.
 Tijdens de leswisselingen zullen (zoals altijd) de verschillende kleedkamers gebruikt worden.
 Verder de " verstandige " regels: Houd zoveel mogelijk overal 1,5 meter afstand. Was vaak je handen, nies of hoest in je elleboog, blijf thuis als je verkouden bent en laat je testen bij klachten.

Verder hebben wij in de vakantie niet stil gezeten.
Voor allerlei lessoorten zijn nieuwe materialen besteld, zoals een motoriek set voor de kleintjes, yoga matten voor de dames, een evenwichtsbalk voor het meisjesturnen, een beugelbok voor het jongensturnen, gewichtjes voor de krachttraining, een plankoline en trampoline.
Verder hopen we de volgende maand goed nieuws te ontvangen van het Schipholfonds waar we een aanvraag hebben gedaan voor materialen voor het freerunnen.
We hopen dat iedereen er in het nieuwe seizoen goed gebruik van zal kunnen maken en (zoals in het ‘oude’ normaal) met plezier weer kan gaan sporten!

De vakantie is bijna voorbij en we hebben zin om weer te gaan beginnen! Dit seizoen starten we met een nieuwe les: het springuur!

De springgroep houdt zich bezig met het turnen op de springtoestellen zoals de kast, de Pegasus en tafel. Daarnaast wordt er veel gesprongen met de trampoline en behoren ook lange mat en natuurlijk de verende tumblingbaan tot de gebruikte toestellen. Na de warming-up worden de technieken aangeleerd. Gestart wordt met basissprongen (streksprong, hurksprong, hoeken, draaien), maar ook salto’s, schroeven, overslagen etc. komen aan bod. Ieder turnt op haar eigen niveau onder leiding van de trainster. Plezier staat voorop!
De les zal gegeven worden op donderdag om 19.00 uur in de gymzaal van de Pionier aan de Anemoonstraat in Wormerveer. Aanmelden kan via ledenadministratie@lh-gymnastiek.nl .

Bedankt Nova,

Nova is haar turn-carrière gestart bij LH bij mijnheer van Ingen, zoals echt iedereen die tijd in Krommenie. Leuk, maar toen je de demo van Rhönrad zag, was je verkocht: dat was wat je wilde. En al was je eigenlijk nog te klein van stuk, en kon je dus niet bij de bindingen, toch deed je al enthousiast mee. Vanaf de eerste wedstrijd, waarbij je super trots al meteen het podium bereikte, tot en met het zien dat Boy kampioen rechtuit werd, alles van het Rhönrad vond je prachtig. De lange wedstrijddagen consequent afgesloten met een bezoek aan de Mac met de hele groep, vond je alleen maar leuk.
Zelfs toen je een paar jaar geleden je arm had gebroken was dat voor jou geen belemmering; je draaide gewoon je rondjes aan het rad.
Al gauw bleek dat je het leuk vond om ook anderen te helpen bij het trainen.
Dat heeft ook jouw keuze om te gaan studeren aan de CIOS mede bepaald. Voor LH natuurlijk een goede reden om je als trainer te vragen. Vooral natuurlijk bij het rhönrad, maar ook als maatje bij Jennifer.
Voor mij, vanaf een bestuurlijk afstandje, niet altijd duidelijk te onderscheiden wie nu welke les gaf en wie nu wie assisteerde of verving tijdens drukke studie/ werk/ en andere leukere activiteiten.
Maar zo fijn dat deze lessen altijd zo “makkelijk” doorgingen, nooit problemen.
Totdat ik dan weer eens even in de zaal kwam en zag hoe jij voor die groep staat; duidelijk, rustig, niet op de voorgrond tredend, maar heel duidelijk de leiding hebbend. Knap en zo leuk om te zien.
Nu je aan hebt gegeven dat je het echt te druk krijgt om dit alles voor LH te blijven doen, dan merk je als bestuurslid pas goed hoe “makkelijk en goed dit al die tijd ging”.
Voor de Rhönradgroep wordt het lastiger, maar ook daar vinden wij een oplossing voor.
Jij gaat door met je studie, je gaat naar de ALO. Wij wensen je daar heel veel succes, maar ook veel succes met alle andere zaken die je nog gaat ondernemen. Bedankt voor je hulp bij LH en als “sport” jouw beroep wordt dan kunnen wij elkaar in de toekomst misschien nog wel vaker treffen. 

Bedankt Jennifer

Jennifer is een turn-liefhebster in hart en nieren. De eerste keer dat ik haar, persoonlijk, in het vizier kreeg was toen zij meedeed met het “zooitje ongeregeld” die een spring-demonstratie gaven ter ‘opleuking’ van onze onderlinge wedstrijd, toen nog in Wormerveer. Als enige vrouw tussen alle mannen en jongens sprong je, verkleed en wel vrolijk en kundig mee.
Zo zag ik je vaker, iemand die het turnen leuk vind en ernaar streeft om het “goed” te doen.
Je begon gewoon met turnen, al gauw in de selectie en toen het rhönrad startte was je daar meteen enthousiast over en deed je dus al snel zelf mee.
Je bleek aanleg te hebben om groepen te begeleiden en heb je trainersdiploma behaald. Je wilde heel graag de selectie gaan begeleiden, maar helaas waren daar geen uren beschikbaar, dus heb je je volledig gericht op de meiden van 10+. Veel plezier makend, maar zeker ook gericht om die meiden zoveel mogelijk te leren en te laten ervaren dat leuk en iets nieuws leren zeker samen kunnen gaan. Ook bij onze rhönrad-groepen heb je een aantal seizoenen les gegeven en geholpen bij de wedstrijden. Maar omdat je ook bezig was met jouw studie aan de PABO werd dit alles toch te veel en heb je je toegelegd op het turnen.
Bij Jahn werd je gevraagd om de selectie te gaan trainen en dat doe je met al je kennis en inzet.
Toen bij LH Yvonne begon met Acrogym was je zelf meteen enthousiast (waar heb ik dat toch eerder gehoord) en nu doe je dus zelf aan Acrogym.
Ondertussen was de woensdag echt Jouw dag; jouw meiden 10 + komen graag bij je; niet de makkelijkste groep maar je weet de meiden echt te motiveren, leuk.
Omdat je nu zelf als juf voor de klas staat, en je de meiden van Jahn nog hebt als selectie, is het logisch dat je keuzes hebt moeten maken. Natuurlijk vinden wij het heel jammer dat je niet voor LH hebt gekozen, maar we snappen het wel.
Gelukkig ben je nog “dichtbij”. We gaan je missen, niet alleen voor de groep, maar ook je inbreng in vergaderingen en in de leiding-groep.
Voor jouw meiden hebben we een goede vervangster gevonden, Sarah. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij deze groepen op haar manier goed gaat begeleiden.

Rest ons jou ontzettend te bedanken en je te verzekeren dat er écht nog wel een plekje voor jou te vinden is mocht je LH toch niet kunnen missen.
Succes in de toekomst en wij zien elkaar zeker weer. 

Corona gebeurtenissen

We hebben een rare periode achter de rug. Van de één op de andere dag werden de gymzalen afgesloten en mochten we geen lessen meer verzorgen. Eerst was er de schrik en strenge maatregelen maar langzaamaan kwam er weer iets meer versoepeling. Helaas nog niet voor de gymsport. We mochten de zalen nog niet in, zelfs niet om materialen te pakken voor de buitenlessen. Het was om moedeloos van te worden. 
Toch konden we een aantal trainers niet tegenhouden en werden er voorzichtig buitenlessen georganiseerd. Hierbij enkele toegestuurde foto’s. Met dank aan onze leiding! 

Een eerste berichtje van de damesselectie. Ondanks het feit dat we geen medewerking krijgen, zijn de dames niet tegen te houden. Ze zijn, onder leiding van Linda en Noor, weer begonnen met trainen in de buitenlucht.

Coronacrisis

Als vereniging hebben we door de coronacrisis moeten stoppen met het geven van de lessen. Toch zijn er vele initiatieven geweest om de leden ook in deze situatie te laten bewegen. Er zijn challenges georganiseerd, oefeningen om kracht, lenigheid en conditie op peil te houden, oefeningen die je samen met anderen kunt doen en ga zo maar door! Hulde aan onze leiding voor deze inzet en dank aan onze leden dat ze ons zijn blijven steunen in deze tijd!


Er blijven mooie berichten binnenstromen. Een grote groep van het meisjesturnen heeft het afgelopen weekend meegedaan aan de doorstroomwedstrijden. Deze meisjes hebben tijdens de competitiewedstrijden al zoveel punten gescoord dat ze uit mogen komen in een groter district. Dat we op de goede weg zijn, blijkt uit het feit dat we hier elk jaar meer meisjes naar toe mogen sturen. Dit weekend mochten Ayla van Oosten, Jonna Neeft, Tess Dekkers, Dunya Neelen, Jordan de Haan, Sienna Alblas, Demelza Smit, Nika Bakker, Sophia van 't Veer, Suzette Berkhout en Renellia Sadon hun beste beentje voorzetten.
Onze extra felicitaties zijn voor Sophia van 't Veer, zij heeft een zilveren medaille gewonnen! Uit een groep van 27 deelnemers werd ze tweede.
Voor Jonne, Tess, Dunya, Jordan, Sienna en Sophia waren de scores ook tijdens deze wedstrijd zo goed dat ze nogmaals mogen doorstromen naar de regiokampioenschappen op 18 april in Amsterdam.

Hieronder volgt een verslag van een enthousiaste moeder.
De zenuwen liepen afgelopen zaterdag hoog op tijdens de doorstroomwedstrijden in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf.
Want hoewel alle turnsters al vaker op de wedstrijdvloer hebben gestaan (de gymnasten met de meeste punten uit de competitiewedstrijden mochten deelnemen) is een doorstroomwedstrijd toch altijd extra spannend.
Mare was aanwezig om te helpen en om haar turnvriendinnen aan te moedigen.
Hoewel het niveau een stukje hoger ligt tijdens deze wedstrijden wist Sophia toch een tweede plaats te bemachtigen.
Zij mag volgende maand deelnemen aan de tweede doorstroomwedstrijd die in Amsterdam gehouden zal worden.

Niet alleen de rhönraders zijn dit weekend druk geweest met wedstrijden, ook de jongens hebben hun best gedaan. Zij hadden hun tweede competitiewedstrijd en meester Bram had het druk met zijn jongens van LH en Swift.

In Purmerend werd fanatiek maar sportief gestreden voor de medailles. In de fraaie turnhal konden Kjell Heuving, Diaz Schreuder, Koen Bakker en Bodhi Selij het goud in ontvangst nemen. Een tweede plek was er voor Ravy de Jong en Mats Vollers. Een bronzen medaille was er voor Raul Louwman, Noah Maij en Mees van Haaren.

Districtswedstrijden rhönrad in Den Helder

De jaarlijkse districtswedstrijden voor het Rhönrad zijn weer gehouden in Den Helder. Het is een gezellige wedstrijd omdat de niveau's 1 tot 10 elkaar ontmoeten en elkaars ontwikkelingen kunnen meten.

Onze vereniging gaat daar met een grote afvaardiging naar toe en terecht!
Gedurende de verschillende wedstrijdrondes stond er steeds een LH-er op het podium. Er waren prachtige resultaten voor veel leden. Een extra leuk accent kwam van RTV Noord Holland. Zij hebben gedurende deze dag opnamen gemaakt van de wedstrijden en ook interviews met de deelnemers gehouden.

Voor Jasmijn van Basten Batenburg werd het een wedstrijd om niet te vergeten. Zij werd eerste maar door een foutje in de puntentelling hoorde zij dit pas naderhand. Haar medaille wordt nagestuurd.
Bij de starters (niv.10) werd Mara Winter 1e bij de junioren 1 en Liv Bak won goud bij de junioren 2.
Op niveau 7 junior was er een eerste prijs voor Manja Kesselaar, bij de pupillen niveau 7 werd Fiorella Bosch eerste. Bij de jeugd niv.7 was er een eerste plek voor Esmee Meeues.
Vervolgens stond Eva de Reus op het hoogste podium bij niveau 6 jeugd en was er zilver voor Juliette Suni Melgar. Shannon Wels werd bij de senioren 1e op dit niveau.
Wytske Gabel won goud bij de junioren niveau 5 en Kasper Koolstra had een eerste plek op niveau 2 bij de senioren. Voor Chris Houtkooper was er een tweede plek op het hoogste niveau. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Extra training selectieleden in turnhal Purmerend

Het is altijd een leuk extraatje voor de selectieleden wanneer zij naar de turnzaal in Purmerend mogen voor een aanvullende training voor de wedstrijden. Allerlei onderdelen kunnen op een betere manier geoefend worden door de grote trampoline, de schuimblokkenbak, verschillende toestellen en grote wedstrijdvloer. Iedereen heeft er weer van genoten! 
Hopelijk zijn ze goed voorbereid voor de laatste competitiewedstrijden. Veel succes allemaal in het weekend van 14/15 maart!

 Algemene jaarvergadering

Op 27 februari hebben wij weer onze jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden in de Pelikaan in Krommenie. We zagen deze avond gelukkig veel (bekende) gezichten.Vanuit de aanwezigen was er weinig commentaar op het beleid en de financiën zoals die gepresenteerd werden. Onze vereniging heeft een solide basis en plannen voor de toekomst. De meeste tijd hebben we besteed aan het bedanken van verschillende mensen.

Naast de presentatie van het beleid en de cijfers van het afgelopen jaar, werd het echtpaar Carla en Frans Jansen bedankt voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. Carla Jansen heeft de afgelopen 35 jaar de aspirantencommissie geleid en is meerdere jaren bestuurslid geweest. Zij werd middels een oorkonde benoemd tot erelid. Carla werd in het bestuur opgevolgd door haar man Frans die de afgelopen zes jaar als penningmeester de financiën heeft beheerd, hij is benoemd tot lid van verdienste. Beiden hebben aangegeven een stapje terug te willen doen.

Daarnaast was er een bedankje voor Frederique Boon die jarenlang als assistent bij het meisjesturnen heeft geassisteerd en ook lid was van de aspirantencommissie. Voor Yvette Roet waren er bloemen omdat zij vanwege drukke werkzaamheden is gestopt met het coördineren van de wedstrijdcommissie, voor haar jarenlange inzet hiervoor ontving zij de Tromptrofee. Gelukkig blijft zij wel als jurylid fungeren. Mevrouw Peeks werd in het zonnetje gezet omdat zij dit jaar al 60 jaar lid is van de vereniging. De 86-jarige komt nog steeds wekelijks naar de trimgym lessen.

Tot slot waren er bloemen voor Martin Dees, want ook hij moet door werkzaamheden afstand nemen van de vereniging waar hij gestart is als Rhönrader en later ook als turner, vervolgens als trainer binnen de vereniging ingezet is, jurylid is geweest bij wedstrijden, geholpen heeft bij de organisatie van activiteiten en binnen het bestuur zijn rol heeft gehad. Ook hij is benoemd tot lid van verdienste.

Naast het afscheid nemen van deze mensen, kon er tijdens de vergadering ook kennis gemaakt worden met de nieuwe vrijwilligers die de openstaande plekken weer zullen opvullen. Zo zal Linda Koopman plaats nemen in de wedstrijdcommissie en konden we kennismaken met de nieuwe aspirantencommissie in de vorm van Ansjeliek Buskermolen en Dagmar Veldhuis.
Tot slot was de loterij voor de laatste keer in handen van Carla die verschillende aanwezige leden kon verblijden met presentjes.


Acrogym wedstrijd 

Onze jongste acrogym pupillen hebben het afgelopen weekend voor het eerst meegedaan aan een wedstrijd. Ze kwamen uit in de Valentijnscup in Oosterwolde. Onder begeleiding van juf Yvonne hebben ze er een gezellig weekend van gemaakt. Bovendien kwamen ze met een zilveren medaille thuis, dus van harte gefeliciteerd Demi van Holland, Sonja Raijer en Fleur Onrust!

Rhönradcompetitie 
Ons rhönradlid Chris Houtkooper heeft inmiddels 2 plaatsingswedstrijden achter de rug op weg naar de Nederlandse Kampioenschappen op het hoogste niveau. Officieel is ze nog junior maar door een fout in de rhönrad organisatie is ze ingedeeld bij de senioren niveau 1. Dat Chris meer in haar mars heeft, blijkt wel uit haar doorzettingsvermogen. De onverwachte plaatsing bij de senioren zorgde er voor dat zij in de kerstvakantie en slechts een week voor de wedstrijd nog een nieuwe oefening voor rechtuit op muziek moest instuderen.
Tijdens de 1e plaatsingswedstrijd werd zij 10e en de 2e wedstrijd werd ze 9e. Een knap resultaat van een junior tussen de senioren!


Grote Clubactie topverkoper

Onze leden hebben dit jaar weer hun uiterste best gedaan om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie waardoor we een prachtig bedrag hebben ontvangen.
Het is teveel om iedereen te noemen die veel loten verkocht hebben en dan vergeten we er vast nog een paar maar deze kanjer willen we toch even apart in het zonnetje zetten.
Uit de les van meester Bram komt Noud de Boer, hij heeft wel 65 loten verkocht! Geweldig Noud!

januari 2020

2e wedstrijd turnen

Een weekend vol wedstrijden bij het meisjes-/damesturnen is voorbij. Wel 4 of 5 wedstrijden per dag zorgde voor een intensieve begeleiding van de trainsters Linda, Susan, José en Julia van veel LH-deelneemsters. Ieder was ingedeeld op leeftijd en niveau waardoor er het hele weekend LH-ers te vinden waren in de sporthal van Wormer. Met een prima resultaat want er waren medailles voor Gwen Bleeker en Isa Conijn (goud). Jade Broerse, Tess Wouda, Sophia van 't Veer, Kiara de Klonia, Tess Dekkers, Dunya Neelen, Lieke Krijnen kregen een zilveren medaille omgehangen. Brons was er voor Linsey Rijsenbrij en voor Mare van den Dongen was er een medaille op de 4e plek vanwege het grote aantal deelnemers in haar groep. Voor een paar anderen scheelde het misschien maar een paar tienden dus zij mogen voor de herkansing bij de volgende competitiewedstrijd. Onze felicitaties aan de medaillewinnaars!

18-19 januari 2020

Rhönrad wedstrijd

We hebben een druk weekend binnen onze vereniging. Het is het tweede competitieweekend van het meisjes/damesturnen en vandaag heeft ook een grote groep rhönraders meegedaan aan een districtswedstrijd in Den Helder. Met 18 leden waren we goed vertegenwoordigd en hebben we ook veel medailles binnen weten te halen want de helft van de deelnemers stond op het podium. Van harte gefeliciteerd allemaal!

18 januari 2020

Grote clubactie

Allereerst willen we iedereen een geweldig nieuw jaar wensen!
Ook wij zijn als vereniging het jaar goed begonnen want we hebben de cheque ontvangen vanuit de Grote Clubactie. Natuurlijk moeten er nog wat administratieve kosten afgetrokken worden maar we zijn al onze leden weer heel erg dankbaar!

Er is voor een prachtig bedrag aan loten verkocht en dus een mooie bijdrage aan de vereniging. Binnenkort zullen de leden die veel verkocht hebben, worden bedankt met een presentje!

 

 

januari 2020

E-mailen
Map